Előfordul, hogy hirtelen kellemetlen szituációban találom magam.
Például ha vendégségben megkérdezik a gyerekeimtől, mit kérnek vacsorára, és ők szemrebbenés nélkül rávágják:
-kecsapos, mustáros vagy pirosaranyas kenyeret.
Minden bizonnyal azt hiszik a kedves vendéglátóink, hogy ezen szocializálódtak a gyermekeim.
És lőn: bizony ezen.
Én nem tudom, mi az oka, főzök rendesen, és mégis: ha kikerül az asztalra egy üveg kechup, akkor annak annyi. Nem kell hozzá semmi más, csak egy kis kenyér.
Most a piros arany a sztár.
Persze nem a tubusos változat, nem...
Mi kell hozzá?
1 kg pritamin vagy kápia paprika
1 dl olaj
1 fej vöröshagyma
babérlevél, só, fokhagyma, cukor
Hogy készül?
A paprikákat megmosom, és tepsibe teszem. Mellérakom a babérleveleket. A tepsi tetejét befedem alufóliával, és 170 °C-on sütöm két órán keresztül.
Amikor kész, lehúzom a héját, és tálba teszem a paprikákat.
Hozzárakom a vöröshagymát, fokhagymát, sózom, kevés cukort is szórok rá.
Ráöntöm az olajat, és botmixerrel pépesítem.
Hűtőben egy hétig áll el.
Több sóval tartósítható, de mi kenyérre is kenjük, így nem használok hozzá annyi sót.
Nagyon jó ötlet, kipróbálom.Vajon fagyasztható kisebb adagokban? Mert magyaros ételekbe is jó lenne.
VálaszTörlésPatrícia, sosem fagyasztottam még. :) De miért ne? :)
VálaszTörlésMagyaros éteelkbe is szuper, akkor érdemes több, sokkal több sóval készíteni, és akkor simán eláll egy hónapig is, mint a házi vegeta.
Szia!
VálaszTörlésIlyet én is szoktam csinálni, azzal a különbséggel, hogy parázson sütöm a kápia paprikát.
Mi piritós kenyérrel esszük.... tényleg isteni
Üdv
ERA