2012. augusztus 23., csütörtök

Egri csillagok - lapbook

Egyre több kritika éri manapság a kötelező olvasmányok rendszerét.
Már nem csak a gyerekek, a szülők, hanem a szakemberek szerint is újra kellene értékelni, mely korosztálynak, mely regényt legyen  kötelező elolvasnia.
Legtöbbjükhöz ugyanis nem érdemes hozzákezdeni értelmező kéziszótár, idegen szavak szótára, esetleg latin-magyar szótár nélkül.
Mindezek ellenére van egy, mely töretlen népszerűségnek örvend:
Gárdonyi Géza: Egri csillagok című művéről van szó.

A 2005-ös Nagy Könyv szavazáson Gárdonyi műve első helyezett lett.
( A többi helyezést itt nézhetitek meg.)

Mielőtt saját tapasztalataimat megosztom, álljon itt egy rövid beszámoló, vitaindító, avagy vitaösszegző, kinek mi :)

(A teljes anyag elolvasható ITT)

"A délelőtti két nagyon érdekes és termékeny szekció után a program az Egri csillagokról szóló beszélgetéssel érte el a csúcspontját. Gárdonyi művéről Márton László író, Szűcs Teri irodalmár és Arató László, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájának vezetőtanára tartott vitaindítót.
Márton László abból indult ki, hogy a kötelező olvasmánynak kötelessége lenne, hogy minőséget képviseljen. És vitaindítójában azt igyekezett alátámasztani, hogy az Egri csillagok csúfosan elbukik ezen a követelményen. Fő kérdésfelvetése az volt, hogy hasznos-e a társadalomnak, előmozdítja-e a nemzeti önismeret kialakulását egy olyan mű, mint Gárdonyié. A nem is annyira burkolt válasza az volt, hogy nem. Méghozzá azért, mert Gárdonyi sem a történelmi regény konvenciójának (valójában nem történelmi, hanem áltörténelmi regény), sem általában a regény konvencióinak (pl. annak, hogy a szereplők személyisége valamelyest egységes és követhető legyen) nem felel meg. Ehelyett viszont középpontba állítja a hősies, megkérdőjelezhetetlen helytállást, és a más kultúrák, más népek megismerésének elutasítását és azok megvetését.
Szűcs Teri folytatta a Márton által felvetett igen komoly problémák sorát. Kiegészítve a kritikákat azzal, hogy Gárdonyi, aki maga néptanító volt, teljesen biztosan, tudatosan szerkesztette meg a művét úgy, hogy az hasson a gyerekolvasókra. És ez - látva a könyv 21. századi sikerét: a 2005-ös Nagy Könyv szavazáson ez a mű lett az első helyzett - sikerült is neki. Szűcs Teri is a kirekesztő, sokszor xenofób, idegengyűlölő retorikát említette a műből (a törökök bemutatása, az „árulók" leírása) mint olyasmit, ami mellett a 21. század olvasója (legyen akár gyerek, akár felnőtt) nem mehet el szó nélkül.
A Szűcs Teri által felvetett súlyos dilemmára Arató László válaszolt: nem kell elmennie a magyartanításnak ezek mellett a kérdések mellett. Sőt, beszélnie kell róla. Arató ugyanis a már-már megsemmisítőnek tűnő Egri csillagok-ellenes érvek ellenére kitartott amellet, hogy a könyv jó, hogy tanítandó, mert sok érdekes dolgot lehet rajta megtanítani. Például a regénytípusokat. Jól megvitatható kérdés, hogy milyen regény Gárdonyi műve: történelmi regény, kalandregény, szerelmi regény vagy fejlődésregény? Mindegyik műfaj mellett hozhatók érvek, sőt, az egyes műfajokat kiemelve más-más regényindítás képzelhető el hozzájuk - az eredeti sorrendet átvariálva. Arató a regény erényei közt sorolta fel, hogy az olvasó „otthon érzi magát benne": izgalmas, fordulatos, pörgős, ugyanakkor közel hozza a távoli, letűnt világot, könnyen olvasható, a jelenből magyarázza el, teszi szemléletessé a múltat. Arató szerint a mű kiválóan alkalmas a vitatkozás gyakorlására is: lehet vitázni a szerkezetéről (mivel kezdődhetne, mi hagyható ki belőle) és a tartalmáról (például a megjelenő etnikai sztereotípiákról) is.
A közönséget felcsigázta a beszélgetés, hallottunk érveket, tapasztalatokat pró és kontra is. Egy hozzászóló például azt a szempontot vetette fel, hogy ez az első olyan szöveg az általános iskolai anyagban, amelyben hús-vér nőalakok is szerepelnek (szemben pl. A Pál utcai fiúkkal), és ez fontos a lányok számára, ezért is fontos ez a mű. Máskülönben: „több nőt a tananyagba". Egy másik érdekes felvetés egy félelem megfogalmazása volt: „Elképzeltem, hogy tanítanom kell az Egri csillagokat egy olyan osztályban, ahol ott ül egy török gyerek. - Remélem, sosem fog ez a valóságban megtörténni."

Nos, mi elolvastuk. Illetve pontosítok: felolvastam.
Meggyőződésem ugyanis, hogy nélkülem Mesi csak a regénynek egy szeletét értette volna meg. Beszélgettünk a török szokásokról, a mai Törökországról is.


 Nem szeretnék a Mindenható Szülő képében tetszelegni, de honnan is tudná egy alig 12 éves gyerek, hogy kiket nevezünk újhitűnek, és kik a pápisták. Vagy honnan lenne fogalma Szapolyai János és Ferdinánd király eltérő politikájáról? 


És persze a regény szerelmes történetet szövő szálai értetőek enélkül is, de ha már elolvas egy közel 500 oldalas könyvet, hadd értse meg minél tökéletesebben.
Mindezeket a célokat szolgálja a hozzá készült lapbookon kívül a tény, hogy együtt olvastuk. Eközben Soma is mellénk kuporodott, és hallgatta, hallgatta...
Természetesen elmentünk az Egri várba is, immár ötödszörre. 
Kézműveskedtünk is, elkészült Jumurdzsák gyűrűje, de sajnos Istvánnál maradt az sd kártya, így a képet majd később mutatom. Ha szeretnéd megkapni a lapbook-ot, nincs más dolgod, mint feliratkozni rendszeres olvasónak,(jobb oldalon lévő dobozban teheted meg) és egy hozzászólásban megírni az emailcímedet, ahová küldhetem.

A lapbook 2012.szeptember 24-től 1790 Ft-ért megvásárolató PDF formátumban.
Ha nyomtatva szeretnéd megkapni, akkor 3990 Ft az ára, lézernyomtatóval nyomtatva, színesben. Ez az ár a futárszolgálat díját is tartalmazza.

A lapbook 50 oldalas.


A lapbook árát a 11742568-20002028-00000000-as számú folyószámlára tudod átutalni.

A közleménybe ne felejtsd el beírni az emailcímedet, és azt, hogy EGRI CSILLAGOK.

A lapbook megvásárlása csak családi használatra jogosít fel!

Amennyiben iskolai vagy csoportos használatra szeretnéd megvásárolni, hívj a 06/30 68 24 159-es telefonszámon!

99 megjegyzés:

 1. Kedves Virág! Én nagyon szeretném ezt a lapbookot.
  kreativsag@gmail.com

  VálaszTörlés
 2. Én is úgy tervezem,hogy együtt olvassuk-felolvassuk a gyerekeknek.Megnyugtató,hogy ezt írtad te is.Kérném szépen!

  kojudi kukac gmail pont com

  VálaszTörlés
 3. Nálunk is ez a kötelező a nyáron....
  Szeretnénk.
  falusisanzon@freemail.hu

  Egyébként a nagykönyves listát itt őrzöm az íróasztalfiókban,hogy egyszer végigolvassam az összes könyvet..

  VálaszTörlés
 4. KEdves Virág!

  Én szeretem ezt a könyvet, sokszor jártam már a várban is. A könyv feldolgozásához minden segítséget megragadok. Tenném ezt most is. Előre is köszönöm, ha elküldöd!
  Jutha
  andraska.judit@gmail.com

  VálaszTörlés
 5. Kedves Virág!
  Nagyon tetszik, ahogy és amennyit a gyermekeiddel foglalkozol. Remélem, belőlem is lehet majd ilyen jó szülő, mint Belőled:) Mivel még csak most várom első utódunkat, nem kérem még a lapbookot, az elég messze van (bár nálunk Szlovákiában is kötelező a magyar iskolákban az Egri csillagok), csak muszáj volt már megírnom, mennyire tetszik, amit csinálsz! Sok blogbejegyzést kívánok még magunknak:)

  VálaszTörlés
 6. Kedves Virág!
  Nagyon kíváncsi lennék rá én is! Előre is köszönöm: gatokgetek@gmail.com

  VálaszTörlés
 7. kérném szépen én is! augusztakukacfreemailponthu köszönöm!

  VálaszTörlés
 8. Kedves Virág! 3 gyermekemnek nagy segítség ez a lapbook. Szerencsére a legnagyobbnak nem ez lett a kötelező idén, előre rettegek tőle, szerintem nehezen érthető olvasmány főleg a mai kor gyermekeinek. Nagyon köszönjük! zsozsister@gmail.com

  VálaszTörlés
 9. Igaz, jó pár év múlva lesz csak aktuális nálunk, de előre gyűjtögetek:). mamivonat@yahoo.com Köszönöm a lehetőságet!

  VálaszTörlés
 10. Kedves Virág! Nagyon örülnénk mi is a lapbooknak. Jövőre lesz aktuális. Köszönjük szépen: Hanka (hanka01kukact-onlineponthu)

  VálaszTörlés
 11. Mi is elkezdtük olvasni tavaly, de még talán kicsik voltak hozz- vagy én voltam türelmetlen minden félbeszakított mondat és kérdés miatt... de hamarosan újra elővesszük.

  gerszabi kukac yahoo pont com

  VálaszTörlés
 12. Kedves Virág!
  Én is csatlakoznék a többiekhez a kéréssel. Előre is köszönöm munkád! Detti ( dettisti@chello.hu

  VálaszTörlés
 13. Kedves Virág !

  Èn is nagyon szeretném ezt a lapbook-ot. Munkádat, energiádat, idödet,amit erre a lapbookra töltöttél nagyon köszönöm.
  Zita
  szantozita@aol.com

  VálaszTörlés
 14. régi rendszeres olvasódként én is szeretettel várom a lapbookot, nagyon köszönöm!
  nikineni@gmail.com

  VálaszTörlés
 15. Kedves Virág!
  A kötelezőkkel kapcsolatos viták, témák engem is foglalkoztatnak, de azt is be kellett látnom, hogy magának a "kötelező" szónak is nagyon nagy visszataszító ereje van, legalábbis nálunk itthon. Mi, most 5. osztály előtt a Tüskevárral birkózunk, közös olvasással is besegítek, a Pál utcai fiúk ellenben nagyon elnyerte a kislányom tetszését.
  Jövőre következik az Egri csillagok Szívesen felhasználnám a lapbook-ot.
  Köszönjük,
  f-andi
  fronus75@gmail.com

  VálaszTörlés
 16. Regisztráltam, remélem sikerült. Megköszönném, ha erre a címre küldenéd:
  kriszta.tkovacs@freemail.hu

  VálaszTörlés
 17. Szerintem azért sem szeretik a kötelezőket a gyerekek (a kötelezőségén kívül), mert nem hagynak nekik időt megtanulni olvasni, és nagyon hamar számon kérik rajtuk. Még az elmúlt tanév elején mondta egy másodikos kislány, hogy neki van 3-asa belőle...

  Én is szeretném megkapni bergamott@gmail.hu

  VálaszTörlés
 18. Nagyon régen követlek, így első feltétel megvan. :)
  Nagyon szeretném a lapbookot, a férjem egriként különösen szereti ezt a könyvet, ami szerintem elég nehezen emészthető, így mindenképp elolvassuk és feldolgozzuk együtt a gyerekekkel.
  E-mail: vizicickany@gmail.com

  VálaszTörlés
 19. Nagyon régen követlek, így első feltétel megvan. :)
  Nagyon szeretném a lapbookot, a férjem egriként különösen szereti ezt a könyvet, ami szerintem elég nehezen emészthető, így mindenképp elolvassuk és feldolgozzuk együtt a gyerekekkel.
  E-mail: vizicickany@gmail.com

  VálaszTörlés
 20. Nagyon régen követlek, így első feltétel megvan. :)
  Nagyon szeretném a lapbookot, a férjem egriként különösen szereti ezt a könyvet, ami szerintem elég nehezen emészthető, így mindenképp elolvassuk és feldolgozzuk együtt a gyerekekkel.
  E-mail: vizicickany@gmail.com

  VálaszTörlés
 21. Legalább egy éve olvaslak, de eddig még inkognitóban. Most feliratkoztam és szívesen megkapnám én is a lapbookot.
  kissj kukac tenet pont hu

  VálaszTörlés
 22. hú, ez a lapbook fantasztikus! Könyvtárosként is hasznát venném! ;) gardonyi.edina kukac gmail.com

  VálaszTörlés
 23. Kedves Virág!

  Én is szeretném ha elküldenéd nekem ezt a lapbookot. Köszönöm

  VálaszTörlés
 24. Kedves Virág!

  Nagyon hasznos lenne számomra is a lapbook.
  Előre is köszönöm szépen a kedvességed.

  VálaszTörlés
 25. Kedves Virág!

  Juj, de megörültem ennek az újabb kincsnek. Szeretnénk mi is megkapni. (úgy megfertőztél a lapbookokkal, hogy nagyfiam már saját maga készít a tesójának:) )
  Köszönöm Rita

  VálaszTörlés
 26. Nagyon örülök felajánlásodnak és köszönjük!
  jedlicsek@gmail.com

  VálaszTörlés
 27. Drága Virág, a könyvet nem szeretem - de tény, hogy ma már a magyar kultúra része és ismerni kell. Szóval vesszük majd mi is, és köszönöm neked, hogy megosztod velünk, olvasóiddal!
  mariacov6@yahoo.co.uk

  VálaszTörlés
 28. Ma megcsináltuk a katicás lapbookot. Azt hiszem, egyszer ennek is hasznát fogjuk venni!
  Köszönjük!

  agnesszb@yahoo.com

  VálaszTörlés
 29. Szeretném én is megkapni a lapbookot. Előre is köszönöm:
  Ági
  agi.korosi@freemail.hu

  VálaszTörlés
 30. Ez szuper ajánlat. Én is épp ezen törtem a fejen, ezért nagyon jól jött a felajánlásod. Kérem én is! Köszönöm!
  Kriszta
  christa12@freemail.hu

  VálaszTörlés
 31. Kedves Virág!
  Szeretném én is a lapbookot. Annak idején nekem tetszett a könyv, szívesen olvastam. Édesapám annyira szerette, biztosan elolvasta vagy hússzor, ha nem többször. Valami csak van benne, ha ez lett a Nagy könyv szavazáson is az első, nem?

  VálaszTörlés
 32. Szia!

  Szeretném én is megkapni a lapbookot. Szerintem jó könyv, de valóban elkél(ne) minden gyerek mellé aki olvassa egy segítő.

  Az emailem: zsuzsannahernadi@freemail.hu

  Köszönöm.

  VálaszTörlés
 33. Kedves Virág!

  Én is szeretném megkapni a lapbookot. Nagyon köszönöm!

  Zsuzsi
  morchellae@gmail.com

  VálaszTörlés
 34. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 35. Köszönöm, ha nekem is elküldenéd!
  Minden jót kívánok!
  farcialkot@gmail.com

  VálaszTörlés
 36. Kedves Virág!
  Én is szeretném alkérni a lapbookot.
  Köszi,
  Szilvi
  pelyva@freemail.hu

  VálaszTörlés
 37. Kedves Virág!
  én is szeretnék élni ezzel a lehetőséggel. Hajni


  hajnalka.major72@gmail.com

  VálaszTörlés
 38. ja és nagyon tetszik a hozzáállásod!!!!!!!!!!!!!!!!

  VálaszTörlés
 39. Szia Virág!
  Örülnék, ha én is megkaphatnám - bár nekem nincs gyerekem, de egy kedves kollégám 12 éves kisfia szerintem nagyon örülne neki
  Köszönöm
  Hédi

  VálaszTörlés
 40. Elküldtem. Ha valakinek nem érkezett meg, mert pl. nem írt emailcímet :), az szóljon. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Virág!
   Nem tudom miért, de nekem nem érkezett meg...
   Segítesz, hogy mit csináltam rosszul?
   Köszönöm!

   Törlés
  2. Kedves Ági, ne haragudj, de fuss neki újra!
   Gondold végig, mit csináltál rosszul. Remélem, megtalálod a hibát. Sok sikert, Virág.

   Törlés
 41. Nagyon szépen köszönjük!
  Kriszta

  VálaszTörlés
 42. Éppen erről beszélgettünk ma. Pont erről.
  Én is szeretném. És köszönöm, hogy vagy nekünk! Gondolsz azokra a leendő anyukákra, akik még nincsenek ott, de egyszer...
  kanyaandi@gmail.com

  VálaszTörlés
 43. köszönöm szépen hogy elküldöd:
  boggay@citromail.hu

  VálaszTörlés
 44. Nagyon-nagyon szeretnénk mi is (csajszim most olvassa, de neki is sokmindent el kell magyarázni). Hihetetlenül aktuális, előre is köszönöm.Cím: brkity@freemail.hu

  VálaszTörlés
 45. Én is nagyon szeretném és előre is köszönöm :)
  gabi102@citromail.hu

  VálaszTörlés
 46. Kedves Virág!
  Újfent megköszönve a munkádat, mi is szeretnénk kérni a lapbookot!
  Szeretettel: agnes.kerekes@vasarhely.hu

  VálaszTörlés
 47. Kedves Virág, én is szeretnék kérni a lapbookot. Nagyon köszönöm, Ildi
  ildiko.szarvas@yahoo.de

  VálaszTörlés
 48. Kedves Virág, kérlek küldd el nekem is a lapbookot. kiss.rita36@freemail.hu (A rendszeres olvasók listádra nem tudtam feliratkozni, mert csak egy nagy fehérséget látok az oldalon.)

  VálaszTörlés
 49. Kedves Virág!
  Én is kérem szépen a lapbookot. Nálunk egyelőre a Kincskereső a kötelező. Ha emlékeztek az, ahol rögtön az első novellában meghal a főhős kishúga torokgyíkban...
  Köszönöm!
  Zsuzsa
  sule.zsuzsakukacjacsanet.hu

  VálaszTörlés
 50. Kedves Virág, kérlek küldd el nekem is a lapbookot. gyozmat@gmail.com

  VálaszTörlés
 51. Nekem egyik kedvenc könyvem volt gyerekkoromban, ötször olvastam el! :) és nagyon szeretném ezt a lapbookot, köszönöm!!! bolondbodza@gmail.com

  VálaszTörlés
 52. Kedves Virág, kérlek nekem is küld el a lapbook-ot. fulescsicsi@gmail.com

  VálaszTörlés
 53. Kedves Virág, én is kérek szépen lapbook-ot, mert a lányom 2 éven belül ezt a könyvet olvassa, amit minimum egy év múlva tennék kötelezővé, amikor már történelemből is tanulják ezt a kort: milford@vipmail.hu Szép vasárnapot: Detti (dodollekonyhaja)

  VálaszTörlés
 54. Kedves Virág! Mi is ezt olvassuk, nagyon nagy ötlet a lapbook! Kérünk szépen mi is, ha lehet. Köszönöm előre is
  Noémi
  fnoemi1@gmail.com

  VálaszTörlés
 55. Szia Virág!
  Én is kérem! A keresztlányomnak szerintem mostanában lesz kötelező, biztosan hasznát vesszük.
  Köszi!
  krimo
  krimoka@freemail.hu

  VálaszTörlés
 56. Szia!
  Én is nagyon szeretném! Előre is köszönöm!
  jeneikata@citromail.hu

  VálaszTörlés
 57. Kedves Virág!

  Teljesen egyetértek veled abban, hogy a kötelezőket együtt kell olvasni a gyerekekkel. Mi még csak a Vuknál járunk, ezt én olvastam fel Beninek, és "lapozgatót" is készítettünk hozzá. Nagy élmény volt neki.
  Nagyon szeretném az Egri csillagok Lapbookot és nagyon becsüllek, amiért közkinccsé teszed a munkádat, ráadásul ingyen, holott, az érdeklődést tekintve jó nagyot "kaszálhatnál" rajta!
  Isten áldja meg a munkádat!

  Hajni (hajni@anka.hu)

  VálaszTörlés
 58. Kedves Virág! Kérlek kuld el a lapbookot nekem is! Köszönjük, hogy közkinccsé teszed a munkadat!
  agi.doma@freemail.hu

  VálaszTörlés
 59. Kedves Virág!
  Örülnék a lapbooknak! Köszönöm a munkádat!
  Üdv Tünde
  toth.tundevmail.datanet.hu

  VálaszTörlés
 60. Kedves Virág!
  Kérlek küld el nekem is a lapbookot!
  Köszönöm!
  Viktória
  vmarczell@gmail.com

  VálaszTörlés
 61. Kedves Virág!
  Nagyon megköszönöm, ha nekem is elküldöd a lapbookot: kissgyorgylaszlone@gmail.com
  Köszönettel: Ildi

  VálaszTörlés
 62. Én is kérném a lapbookot. Köszönöm.
  motoflo@gmail.com

  VálaszTörlés
 63. Kedves Virág!
  Nagyon kedves tőled, hogy megosztod velünk ezt az igen hasznos lapbook-ot. Ha lehet, nekem is küldd el kérlek. Köszönöm!
  noemierdei(kukac)gmail.com

  VálaszTörlés
 64. Szia Virág!
  Nagyon örülnék neki, ha mi is kaphatnánk belőle. (Én örülnék. Most legalábbis még csak én.) És nagyon gavallér dolog, hogy megosztod velünk. És felvidítod a nyárvégénket. Megint.
  Vidám napokat kívánva, üdvözlettel:
  Vágó Barbara

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Emilcímet meg jól nem írtam. Persze, mindig a legfontosabb marad le (még jó, hogy idén -még- nem készülünk iskolába..). barbrav@gmail.com
   Szija
   B.

   Törlés
 65. Köszönöm Virág! hermina.sclachter@gmail.com

  Hermina

  VálaszTörlés
 66. Szia Virág!
  Ez a kötelező nálunk is!!! Kérjük szépen: bobicsek.bernat@gmail.com
  Kösztönettel:
  Bori

  VálaszTörlés
 67. A következő posta is elment. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönjük , megjött. Rögtön bele is mélyedünk.

   Törlés
  2. Nagyon szépen köszönöm, megjött nekünk is :) Ha esetleg olvassa olyan akinek nem érkezett meg, nekem citromail-es címem van és a spam-ek között találtam rá szerencsére mert egyébként azokat meg sem szoktam nézni :)

   Törlés
 68. Szia!
  Szeretném kérni én is a lapblookot.
  Köszönöm: szepy@oroscom.hu

  VálaszTörlés
 69. Kedves Virág!
  Ugyan Hannám még csak harmadikba megy, szívesen venném már most a lapbookot az Egri Csillagokról.
  Egyébként pedig hálásan köszönöm az Esztergomi Bazilikáról szólót. Igazán nagy hasznát vettük a júliusi esztergomi kiruccanásunk idején. Nemcsak a lányaim, hanem mi szülők is sokat tanultunk általa.
  email címem: frankoagnes@gmail.com

  Köszönöm

  VálaszTörlés
 70. Jut eszembe. Igen jól olvasó lányomnak szégyen nem szégyen bizony én olvastam fel a Két Lottit. Tele volt ugyanis egy csomó bonyolult szófordulattal, kifejezéssel. Majd a suliban úgyis szétszedik mondatról mondatra, így legalább élvezte a történetet.
  Ágnes

  VálaszTörlés
 71. Nálunk is ez a kötelező,így mi is szeretnénk kapni egyet.Köszönjük.marinaedina@t-online.hu

  VálaszTörlés
 72. Kedves Virág!

  Nagyon örülnék, ha elküldenéd nekem is a lapbookot. bigaieszter@gmail.com
  Előre is köszönöm!
  e.

  VálaszTörlés
 73. Szia Virág! Lehet, hogy én írtam rosszul valamit, vagy félsasszem vagyok, és nem találtam a postaládámban lapbook-ot vagy levelet Tőled, de -kissé tán próbára téve türelmed- ismét megkérnélek, hogy küldj nekem is légy szíves egricsillagos lapbookot a barbrav@gmail.com -ra. Nagyon köszönöm. Szép napot! Barbara

  VálaszTörlés
 74. Szia Virág!

  Én is nagyon szeretnék agy Egri csillagok Lapbook-ot.
  A agyobbik fiam idén fogja venni, így külön örülök a lehetőségnek!
  Már írtam egy e-mailt, de lehet hoyg rossz helye ment?

  Küldöm a címemet, előr is köszönöm! Brigitta

  janosibrigi@freemail.hu

  VálaszTörlés
 75. szia. tudsz számlát adni? könyvtári használatra kellene, azért kérdezem, és csak számla ellenében fizetik ki nekem. köszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Természetesen tudok számlát adni. :)
   De ezt hogyan használná egy könyvtár?

   Törlés
 76. a könyvtárunk a művelődési központ része. kötelező olvasmányok megbeszélése foglalkozást szoktam tartani, a pál utcai fiúk, az egri csillagok fut most. az előbbi még emészthetőbb a gyerkőcöknek, de az utóbbihoz csak elvétve fűlik a foga a legtöbbnek. Sokszor lapbookolok velük, és nagyon örülök, ha most nem nekem kell legyártanom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze, rendben. :)
   A címem, ahová írni tudsz: sarosdi_virag@yahoo.com
   Elküldök minden tudnivalót. :)

   Törlés
 77. Kedves Virág!

  Nagyon szeretném megvásárolni az Egri Csillagok lapbookot.
  Van még rá lehetőség?
  nici@hunitech.hu
  Köszönettel, Knapp Nicolette

  VálaszTörlés
 78. Kedves Virág! én is szeretnék lapbook-ot! zsozsister@gmail.com
  Köszönöm, Zsófi

  VálaszTörlés
 79. Kedves Virág,

  Ha még van rá lehetőség, én is szeretnék Egri csillagok lapbook-ot, pdf formátumban, természetesen a jelzett ár ellenében.
  e-mail címem: yavannilde@gmail.com
  Köszönettel:
  Ullrich Bea

  VálaszTörlés
 80. Én is szeretném megkapni a lapbookot, ámulok egyfolytában az igényesm munkáidon.
  solvejg68@gmail.com

  VálaszTörlés
 81. Hajdu Jánosné Vidovszky Katalin2013. január 16. 18:31

  Kedves Virág!
  Nagyon régóta kísérlek figyelemmel benneteket. Csak gratulálni tudok a türelmedhez, az ötleteidhez, na meg nem utolsó sorban a gyermekeidhez. Nagyon remek emberkék.
  Én is szeretném megkapni a lapbookot. Gyógypedagógus vagyok, s úgy gondolom nagyon jó hasznát tudjuk majd venni a gyerekekkel.
  Tisztelettel: Kati
  vidikiti@vipmail.hu

  VálaszTörlés
 82. Hajdu Jánosné Vidovszky Katalin2013. január 16. 18:36

  Kedves Virág!
  Már nagyon régóta olvaslak benneteket. Csak gratulálni tudok a rengeteg ötletedhez, a kitartásodhoz, na és nem utolsó sorban a gyermekeidhez. Nagyon remek emberkék. Én is szeretném megkapni a lapbookot.
  Gyógypedagógus vagyok, s véleményem szerint nagyon jó hasznát fogjuk venni a gyerekekkel. Köszönjük a sok türelmedet, s munkátokat.
  Tisztelettel: Kati
  vidikiti@vipmail.hu

  VálaszTörlés
 83. Kedves Virág!

  Másodikos koromban (igen, 8 évesen) olvastam el először ezt a regényt. Teljesen egyedül. A mai napig nagy kedvencem, már németül is 2x a végére értem.

  Amint aktuális lesz számunkra, lehet rendelni még belőle?

  Köszönöm! Gizus

  VálaszTörlés
 84. De ügyes vagy! :)
  Persze, rendelhető :)

  VálaszTörlés
 85. Kedves Virág!

  Lehet még rendelni Egri Csillagok lapbookot? Köszönettel vennénk! Mónika

  VálaszTörlés
 86. Kedves Virág!
  Szeretnék egy Egri csillagok lapbookot nyomtatott formában, ha lehetséges így a nyár közepén. : ) Kislányommal elkezdtük olvasni a regényt, és szeretnénk augusztusban elkészíteni. Megrendelhetem? Köszi: Edit

  VálaszTörlés
 87. Kedves Edit!
  Természetesen, megrendelheted.:)
  A bejegyzésben találod a számlaszámot, és ne felejtsd a közleménybe beírni, hogy Egri csillagok, illetve az emailcímed.
  Köszönöm az érdeklődést, Virág.

  VálaszTörlés
 88. Kedves Virág!

  Megkaptam, köszönöm!

  Nekem ez volt az első lapbookom, így nehézséget okozott első látásra, hogy mit is kezdjek vele. Majd rájöttem, hogy nincs megkötve semmi, magam választhatom meg, mekkora kartonra helyezem el és hogyan. Akár szelektálhatok is vagy hozzá is tehetek valamit, ami számunkra fontos volt.

  A legfontosabb a kötelező olvasmányokban, hogy olyat is el kell olvasnunk, amit önszántunkból sosem, így olyan kincsekhez is eljuthatunk, amely rejtett volt számunkra.

  A fiaim nem szeretnek olvasni, olvasási zavaruk is van, viszont olyan volt, mint régen, amikor még kicsik voltak 1-1 mese olvasásakor. Igaz, már nem az ölembe kuporodtak, hanem körém, a kanapéra - az egész család. Voltak részek, melyeket közösen tudtunk nevetni vagy esetleg megkönnyezni.

  VálaszTörlés