2012. október 22., hétfő

Vacak, a nagyon engedelmes


Kicsit távolabbról kell kezdenem a történetet, mint a ma délelőtti vizsga.
:)
Vacakkal elsősorban Csincsi foglalkozik, és hát nehéz is szavakkal leírni azt az elismerést, amivel adózom neki.

Hajnalban kel hozzá (nekem a negyed hat hajnal), viszi sétálni, tanítja.
Suliból hazaérkezvén egy séta délután, egy pedig este, persze ezek nem csak olyan andalgások, hanem didaktikusan felépített kutya-foglalkozások. 
Szerepel benne tanítás, rövid futás (Vacak még  nem futhat sokat betoton), "szabad foglalkozás", más kutyákkal való játék, apportírozás, gazdival való kapcsolat építése.

Vacakon kívül még egy kutyát sétáltat naponta, ezért már fizetést is kap rendszeresen. Vannak alkalmi munkái is: ha gazdi elutazik, nem kell panzióba vinnie kedvencét, hanem rábízhatja Csincsire.
Aztán keverednek ide hozzánk olyan kutyák is, akiket Csincsi kölcsönkér a gazdájuktól, hogy legyen, aki zavarja tanulás közben Vacakot. Mert ugye addig nem tudás a tudás, amíg csak steril laborkörülmények között bizonyítja be a kutya, hogy érti a tananyagot.

Az első engedelmességi vizsgára tanfolyam segítségével készültek fel. Már akkor elhatározta Csincsi, hogy a következőt tanfolyam nélkül fogja letenni Vacakkal. Hát kérem, az otthonoktatás...terjed a szemlélet :))))

Azért rendszeresen eljárt a vizsga helyszínére három kutyával:

Baltazárral, akivel az engedelmes K1 vizsgát tette ma le,
 Vacakkal, aki már a K2-nél tart,
és vitte Maszatot, akinek a kutyák zavarása volt a feladata. 
Úgy tudom, Maszatra sosem volt panasz. :))))

Ha nekem valaki egy éve azt mondja, hogy három kutyával fogok a kutyasuliba autózni, hát tuti nem hiszem el. Pedig lőn...


Igaz, azóta egy ezressel többet kérnek a mosóban, mert telis-tele van kutyaszőrrel nem csak a kocsi, hanem egyszerűen minden..., és azóta mondom, nincs is nagyobb vezetési élmény, mint egy hirtelen "MOST"-ra satufékkel megállni, ha valamelyik kutya hányni szeretne.
Szóval ha az adreaniln a veszélyes érték alá csökkenne a véremben, csak egy kocsikázás a három ebbel, és kivirul a világ. 
Hazafelé azért jóval nyugisabb minden, a kutyák kifáradnak, és csak az ütemes lihegésük hallatszik.

Most akkor visszatérek a ma reggelhez, amikor-is Csincsi 7-re ment Sződligetre a kutyasuliba vizsgázni a két ebbel. A zavaró Maszatka most kimaradt a buliból, ezúttal nem volt rá szükség.
Abban maradtunk, hogy felhív, ha Vacak produkciója következik, és én sietek, hogy videón is meg legyen örökítve az kutya-érettségi, vagy mi...
De sajnos egyszer csak ő következett, és Csincsinek nem volt már ideje telefonálni.
Én nagyban az ebédet főztem, mikor hazaértek.
Vacak kipurcant, és bevánszorgott a helyére, holott tegnap még fintorgott az Ariel illatfelhőjétől, és nem volt hajlandó belemászni a habtiszta párnába.


Na jó, látszik, hogy szíve mélyén nem békélt meg a nagymosással, de aki fáradt, nem válogat.
K2 vizsga kipipálva.

Azért nagy szó ez nekem, hat gyerek után legalább a kutya engedelmes. :)))


8 megjegyzés:

  1. Feldobódott a napom! Köszönöm, és nagyon gratulálok a gyermekhez és a kutty-hoz is is!
    A.

    VálaszTörlés
  2. Gratula :) Kolcsoadhatnad a lanyodat, nalunk 2 huligan var megnevelesre ;) Del-Londoni kutyakat nem vallal? ;)

    Sztem a kuty parnait ne ariellel mosd, iszonyu lehet szegenynek a muanyag illat, siman eleg a mososzoda (szodabikarbona), annak nincs szaga, nem allergizal. Ha amugy mindent ariellel mosol, akkor eszre sem veheto majd, h a kutyae nem illatos ;)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de hangulatos, jó írást tettél fel! Nagyon ügyes a lánykád. Erika

    VálaszTörlés
  4. engedelmes, okos gyerkőc- engedelmes okos kutya...:D
    GRATULÁLOK Hajni

    VálaszTörlés
  5. Nem is tudom, kinek gratuláljak inkább: Vacaknak, vagy Csincsinek? Azt hiszem - nem mondd meg Vacaknak, nehogy megbántódjon - azért az első elismerés Csincsit illeti. Tudom, mert magam is kutyáztam évekig, hogy mekkora meló is ez, szóval innen is kalapot emelek a lányod előtt, add át neki lemélyebb elismerésemet és Vacaknak egy puszit!:-)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jókat mosolygok az írásokon, annyira édes kutyus Vacak :-)...mázlista, hogy ilyen családhoz került mint a Tietek ;-)
    Az utolsó mondat príma ;-)
    Mindegyik kutyus gyönyörű, szépek, ápoltak, Maszatka is tünemény :-)

    VálaszTörlés
  7. Csincsi és Vacak köszönik az elismerő szavakat :)

    VálaszTörlés