2012. október 27., szombat

Forró almás csemege hideg estékre

Végy néhány almát, hámozd meg.
A héját tedd félre, jól jön, amíg sül a belseje:)))
Távolítsd el az alma magházát.


Keverj össze pár evőkanál lekvárt (barack, szilva a legjobb) darált dióval, mazsolával.
A keverékkel töltsd meg a nyers almákat.


A tetejét hintsd meg fahéjas cukorral, vagy csorgass rá mézet.
Süsd 1 órán keresztül 170 fokos sütőben.


Amíg készül edd meg az alma héját, élvezd a karácsonyi illatot, amely belengi a lakást...na ugye, hogy nemsokára itt a karácsony?

3 megjegyzés:

  1. Kipróbáltam :)
    Szegény betegeim melegen kanalazták (tejszínhabbal) :), a férjem az övét betette a hűtőbe-az alma hidegen jó felkiáltással-és megette az enyémet, mert hát melegen is meg kell kóstolni.
    Vera

    VálaszTörlés
  2. Néhány kérdés: a 170 fok az alacsony vagy magas? Mondjuk egy 8as skálán. A mi gázsütőnkön nincsen fok, csak 1-8 skála. Mivel gőzöm sincs melyik mennyi, így próbálom belőni, hogy kb mi lehet. :) És ha pudinggal töltöm meg?

    VálaszTörlés