2012. október 19., péntek

Ma délután...


...autóba ülünk, és indulunk.
Utazunk két teljes órát, majd megérkezünk abba az iskolába, ahol a gyerekeink - reményeink szerint - folytathatják tanulmányaikat.
Meghoztunk egy döntést.
Elfogadtuk, hogy a régi helyen a fogaskerekek nem illeszkedtek, ezért nem működtek  úgy a dolgok, ahogyan szerettük volna.Hiszünk abban, hogy létezik jó megoldás.
Igaz, ez egy kicsit bonyolultabb, nehezebb út, több kis kerék dolgozik majd együtt, de ha illeszkednek egymáshoz a kis fogacskák, akkor menni fog!Gondoljatok ránk!
:)

20 megjegyzés:

 1. Sok erőt a nehézségekhez, kitartást és sikerélményt a gyerekeknek! Remélem, olvashatjuk majd a jó híreket nemsokára! :-)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon izgulok, ugye majd megosztod?
  Réka voltam.

  VálaszTörlés
 3. Nagy fába vágtátok a fejszéteket, de hosszú távon ez a megoldás, ha úgy gondoljátok! Szorítok nagyon, és sokat gondolok Rátok!:-)

  VálaszTörlés
 4. Virág, nagyon szorítok nektek, nem lehetett könnyű a döntés! Remélem hamarosan beszámolsz a fejleményekről, addig is csupa jót kívánok, Vivi. (Ui.: Nagyon tetszik a könyv :))) )

  VálaszTörlés
 5. Jó helyre mentek, de érződik a soraidból, hogy te is úgy gondolod.

  VálaszTörlés
 6. Ez nagyon izgalmas! Az én Uram mindig azt mondja: Ami szép, az nehéz. Nekem most ez jutott eszembe.

  VálaszTörlés
 7. Ez nagyon izgalmasan hangzik! Szeretnék majd a folytatásról és a részletekről is olvasni! Sok sikert kívánok nektek!

  VálaszTörlés
 8. Virág, ehhez nagyon értesz - felcsigázni az embert, azután későbbre hagyni a magyarázatot! :-)
  Imádkozom értetek, és várom a beszámolót a fejleményekről! Sok puszi Gyuláról! Ági

  VálaszTörlés
 9. Koltoztok is vagy kollegium? Akarmelyik is, sok sikert! Mindenkeppen szamolj be (en hiszek abban h neha muszaj valtani es van olyan h eleg valamibol.)

  VálaszTörlés
 10. Gondolok Rátok! Mesélj majd az új iskoláról is, kérlek!:-)

  VálaszTörlés
 11. Kedves Virág! Bár abban maradtunk a múltkor, hogy nem szólok hozzá többet a témához, de úgy érzem, megtaláltad a legjobb megoldást, és ehhez-ha jól sejtem, hogy miről lehet szó- csak gratulálni tudok! Úgy gondolom, hogy egyházi iskolába iratod a gyerekeket, méghozzá katolikusba. Csak nem Szegedre költöztök? Nagyon egyetértek veled ebben a döntésedben,mivel lassan 20 éve én is egy egyházi iskolában tanítok. A lehető legjobbakat kívánom nektek sok szeretettel:Andrea

  VálaszTörlés
 12. Kedves Andrea!
  Én örülök, hogy újra hozzászóltál, mert szerintem nagyon értékes szempontok voltak a véleménynyilvánításodban. Bennem például felvetetted, hogy nem tisztáztátok, mit tartunk büntetésnek? Gondolom én is alkalmazom a jutalom és bünti harmóniáját. Hiszen, ha már valaki nem kap piros pontot (jutalom megvonása), vagy netán feketét adok, vagy a rendbontót, amíg lehiggad kihagyom egy kör játékból, akkor büntetek.
  Virág! Nagyon kíváncsi vagyok ezek után! De az biztos, hogy a döntésetek huszárvágásnak tűnik!
  Várom a folytatást!
  Erika

  VálaszTörlés
 13. Kedves Erika! Nagyon jól esik, hogy találtál jót is abban, amit írtam. Lehet, hogy kicsit kategorikusan fogalmaztam, és ez bántó is lehetett Virág számára---pedig nem akartam megbántani. Jó ideje olvasom ezt a blogot, nyilván azért, mert nagyon értékesnek érzem. Nálunk már régen nincs kisgyerek a háznál, így kizárólag a blog magas színvonala és kisugárzása vonzott. Amikor napokkal korábban Virág arról írt, hogy körvonalazódik már a lelkében a megoldás, valahogy arra gondoltam, hogy keres egy jó egyházi iskolát a gyerekeknek---s ezt tartanám én is a legeslegjobb döntésnek. Azt nehezen tudnám elképzelni, hogy a kollégiumos megoldást választja, inkább arra voksolok, hogy elköltöznek abba a városba, ahol a gyerekek tanulni fognak. Ma délután feltételezem, hogy megmutatta az iskolát a gyerekeknek és megtörtént egyben a felvételi elbeszélgetés is. Adja Isten, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnék. Andrea

  VálaszTörlés
 14. Imádkozom az összhangért, és szükséges békéért.
  F.Andi

  VálaszTörlés
 15. Köszönöm mindannyitoknak a ránk gondolást. Holnap beszámoló! :)

  VálaszTörlés
 16. Nagyon veletek vagyok! Én Miskolcra tippelek, nagyon sok jót hallottam onnan :)
  Várom én is a jó híreket!

  VálaszTörlés
 17. nagyon remélem, beválik majd...én is végigcsináltam ezt a hercehurcát , tudom mit érzel....drukkolok nektek!!!!!!!!!!!!!! Hajni

  VálaszTörlés