2012. október 6., szombat

Ebédre: lábtörlő

-Mi lesz az ebéd?
-Lábtörlő.

Teljes döbbenet, hitetlenkedő szempárok. 
Az ötletet az internetről merítettem, de hogy honnan, azt ne kérdezzétek, nem emlékszem. :(


A recept egyszerű:
sós kelt tészta, bevagdalva, virslik belebújtatva-fűzve, majd nyakon öntve házi ketchuppal.

Sós kelt tészta hozzávalók:

1 kg liszt
5 dkg élesztő
2 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
1 tojássárgája
1 tojás a kenegetéshez.

Egy nagy tepsihez kell még 16 db virsli is.

A tésztát összegyúrjuk, megkelesztjük, kinyújtjuk, a tepsibe helyezzük.
Pizza - vagy derelyevágóval bevagdossuk úgy, hogy a széleit épen hagyjuk, tehát nem vágjuk végig a tésztát.
Egy-egy virslit átbújtatunk a tészta alatt-felett, a következőt pedig pont fordítva.
A tetejét megkenjük egy tojással, és 170 °C-on készre sütjük.

A tányérokon meglocsoljuk ketchup-pal.

5 megjegyzés: