-Mi lesz az ebéd?
-Lábtörlő.
Teljes döbbenet, hitetlenkedő szempárok.
Az ötletet az internetről merítettem, de hogy honnan, azt ne kérdezzétek, nem emlékszem. :(
A recept egyszerű:
sós kelt tészta, bevagdalva, virslik belebújtatva-fűzve, majd nyakon öntve házi ketchuppal.
Sós kelt tészta hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
2 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
1 tojássárgája
1 tojás a kenegetéshez.
Egy nagy tepsihez kell még 16 db virsli is.
A tésztát összegyúrjuk, megkelesztjük, kinyújtjuk, a tepsibe helyezzük.
Pizza - vagy derelyevágóval bevagdossuk úgy, hogy a széleit épen hagyjuk, tehát nem vágjuk végig a tésztát.
Egy-egy virslit átbújtatunk a tészta alatt-felett, a következőt pedig pont fordítva.
A tetejét megkenjük egy tojással, és 170 °C-on készre sütjük.
A tányérokon meglocsoljuk ketchup-pal.
Igen ilyet én is szoktam csinálni. Nosalty-n van a recept.
VálaszTörlésÓriási ötlet:-))))))
VálaszTörléssós kelt tésztába nem teszel sót?
VálaszTörlésDe, teszek. :)
Törlés