Kedd lévén, ma is a konyhai ügyködéssel tellt a délelőttünk nagy része.
Ezúttal csokis kanalakat gyártottunk az iskolai vásárra.
Azt hiszem, feleslegesen bajlódtam az ebéddel :)
A kanalakat felszabdalt sütőzacskóba csomagoltuk, színes szalaggal átkötöttük, és 5 db-ot elrendeztünk egy bögrében. A csomagolást még ki kell találnom, de már vannak ötleteim.
A bögrében tejet kell majd forrósítani, és a kanállal kevergetni. Így a csoki leolvad a kanálról, és immár nem tejet, hanem forró csokit kortyolgathatunk.
A csokis kanalak elkészítése annyira egyszerű, hogy nem is tudom, leírjam-e.
Fel kell olvasztani valami tényleg finom csokoládét. Én egy kevés vajat adtam a Milka csokihoz.
A sűrű, de folyékony masszába belemártunk egy kanalat. Ez lehet önmagában is ajándéknak szánt szép kanál, de lehet egyszerű műanyag is, mint a miénk.
Sütőpapírra tenni, díszíteni. Fontos, hogy ne hűtőben dermesszük, mert akkor nem lesz szép színű a csokoládénk.
Ja, 1 gyerekre számolva is dupla adag csokit érdemes olvasztani. :)))
Nagyon nagyon nagyon tetszik!!!!
VálaszTörlésEz nagyon szuper ötlet, azt hiszem nemsokára neki is állunk a megvalósításnak:-) Nóri
VálaszTörlésNagyon ötletes:)
VálaszTörlésNagyon jó ötlet.
VálaszTörlésMi meg mézes karamell teakeverő csillagokat szoktunk készíteni szilikonos jégkocka készítő formákban. Fapálcikát állítunk bele. Dermedés után könnyen kifordítható.
1 rész méz 9 rész cukor.
Celofánba csomagoljuk.
Hát ez egyszerű de nagyszerű! Aszt hiszem mi is kipróbáljuk majd..:))
VálaszTörlésÓ, hogy ez mekkora ötlet! És kastanie karamelles csillaga is! ezer köszi érte!!!!!!!
VálaszTörlésDe jóóóóóóó!!! Biztosan fogok ilyet csinálni :) és megcsinálom Kastanie karamelles teakeverőjét is :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen az ötleteket!
Nagyon ötletes!
VálaszTörlésAlgyőn is lesz az iskolának karácsonyi vására. :))
Biztos gyorsan gazdára találnak.
Már megint valami zseniális, ahogyan azt megszoktuk tőled kedves Virág!!!
VálaszTörlésAzt hiszem karácsonyig minden nap benézek hozzád!
Ági
Nem is tudom, melyikkel kezdjem...:) nyamm...
VálaszTörlésJaj, lányok, most egy kicsit kellemetlenül érzem magam. Ez nem az én zseniális ötletem ám, tavaly szinte minden blogon rajta volt. azért is nem jelöltem meg forrást, mert szinte nem lehet.
VálaszTörlésKastanie, szerintem ilyet is csinálunk majd, tejérzékenyeknek. :)
De jó, hogy eszembe juttattad. Már elfelejtettem, felírtam. Köszi: Erika
VálaszTörlésSzuper otlet! Nagyon szepen koszonjuk!Enci.
VálaszTörlés