2010. november 11., csütörtök

Házi babapiskóta házi nutellával és egy játék

Márton napra. :)



A házi babapiskóta úgy készül, mint a sima piskótalap. Bár én nem szoktam különválasztani a tojás sárgáját, és fehérjét, felverem együtt a cukorral. Aztán óvatosan a liszt következik.

Babapiskóta házilag:

Hozzávalók:

6 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt

A tésztából kiskanállal sütőpapírra kanalazunk, majd a kanállal összehúzunk két placsnit.


Így ni! Egészen olyan,mint a bolti, nem?

( A helyes válasz: nem, ez sokkal szebb és finomabb )


190°C-on pár perc alatt megsütöm.


Egy deszkán sorakoznak, hűlnek, és száradnak. Érdemes dupla/tripla adagot készíteni, az a pláne benne, ha van ideje kiszáradni.


Házi nutellánkkal töltöttem.

Nutella házilag

Hozzávalók:

2 db banán
2 marok mazsola
1 tábla étcsoki
10 dkg vaj
esetleg méz

A csokit felolvasztjuk a vajjal együtt, majd a banánnal és mazsolával együtt egy tálba tesszük. Az egészet botmixerrel összeturmixoljuk.



Hogy ki is volt Szent Márton, azt elolvashatod ezen az oldalon.

Aki pedig elsőként válaszol helyesen a kérdésemre, annak küldök egy adagot házi nutellánkból.


A kérdés:

Miért csak a fele köntösét adta oda Márton a didergő koldusnak?




28 megjegyzés:

  1. Amennyire tudom, az akkori római hadseregben a felszerelés fele a birodalom tulajdona volt, a fele a katonáé. Így Szt. Márton csak a "sajátját" adta oda. Kriszta

    VálaszTörlés
  2. :)) Így van, Kriszta! Tiéd a nutella!
    Írd meg a címedet lécci: sarosdi_virag@yahoo.com

    VálaszTörlés
  3. De szépek a piskóták! Gyerekkorom kedvenc ízeni! Nyammmm!
    (Réka)

    VálaszTörlés
  4. De kár, hogy lecsúsztam a játékról! Sajnos most jöttem haza az iskolából! Gratulálok a nyertesnek és köszönjük a MINDIG nagyvonalú felajánlásaidat Virág! Erika

    VálaszTörlés
  5. Nagyon köszönöm! Megírom a címemet és készítem a piskótát. Nagy öröm lesz itthon! Kriszta

    VálaszTörlés
  6. Azt hiszem nekem nagyon kell ez a nutella recept!!! Mindig jókat olvasok nálad!:-)))) A nagycsajom éppen minden kérdés nélkül a napokban befalatozott egy kis üvegnyit magában!!!!Már kenyér nélkül és nekünk nem hagyva...(erről nem tudom mikor és hogyan tudom leszoktatni!!! :-((( Pedig olyan sokat beszélgetünk erőől....Elnézem neki még egy darabig, mert sokáig volt egyke...Csak rosszul esik...

    VálaszTörlés
  7. Ez szuperguszta! Áruld el, honnan jön neked ennyi ötlet? De most őszintén!
    Nellynéni

    VálaszTörlés
  8. Hú, ezt hétvégén megcsinálom! Olyan jó, amikor recepteket teszel fel, szinte mindig újak nekem!:)

    VálaszTörlés
  9. Kriszta, megkaptam a címedet!
    Batorba, hát nem egyzserű kérdés...ismertem egy anyukát, aki kulcsra zárta a kamrát, hasonló okokból kifolyólag. :)
    Nellynéni, te meg biztos olyan dolgokat tudsz, amiket én nem.
    Edina, igyekszem a konyhát sem hanyagolni. :)

    VálaszTörlés
  10. csúcs a piskóta és a nutella is! nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jól néz ki, Virág, ügyes vagy :) A Te Marcid is Márton? Isten éltesse!

    VálaszTörlés
  12. Nagyon várom a hétvégét, csak akkor tudok ilyen nagyobb nekirugaszkodásba kezdeni. Házi nutellát és babapiskótát biztosan csinálok! Annyira szeretem a szabadidős témáidat! Vigyázok rá, hogy ne ragadjak bele csak az oktatásba, mert nem szeretnék unott, szürke bőrű ped. lenni (Láttál már olyat?)! Drága jó barátaimmal (sok kiváló ped.) bárhol összejövünk, megbeszéljük, hogy most egy kicsit ne szakmázzunk. Ha valakit elkap a gépszíj, figyelmeztetni szoktuk, illedelmesen rágcsálni valóval kínáljuk! :)Szóval hímezzünk, hámozzunk (zárójelben szakmázzunk). Köszönöm az ötletet!

    VálaszTörlés
  13. Meddig tárolható a nutella? Csak azért kérdezem, hogy ajándékozás esetén mivel számoljak.
    a.

    VálaszTörlés
  14. Eszter, köszi! Timi, igen, Márton ő is!
    Erika, szerintem nem kell félned, hogy elszürkülsz! :)
    A! Szerintem kb egy hétig áll el, a banán miatt. De hát mi még nem próbáltuk, mindig elfogy egy nap alatt.

    VálaszTörlés
  15. Én már két napja azon filózok, hogy a nutella elvileg mogyorós krém. Nem lehetne sótlan földimogyorót ledarálva kombinálni az általad készítettet? Szerintem valahogy kipróbálom hétvégén. Nálunk nincs az a mennyiségű mogyoróvaj, amit el ne tudnának fogyasztani a fiúk.

    VálaszTörlés
  16. Doris!
    http://www.suite101.com/content/nutella-a29783

    VálaszTörlés
  17. Bocsi, ezt akartam linkelni:
    http://bakecookeat.blogspot.com/2010/05/homemade-nutella-hazelnut-chocolate.html

    VálaszTörlés
  18. KÖSZIII! És most kell rájönnöm, hogy nem földimogyi van benne. Őrület!

    VálaszTörlés
  19. Nekem egy dolog tetszik az én változatomban: egészségesebb. :)

    VálaszTörlés
  20. KÉÉSZ! Vacsorára elkészítettem, és isteni lett. Az enyém végül mogyorós lett, és első körben jó is ez így. Lehet, hogy nem annyira egészséges, de az új ízeket óvatosan kell bevezetni nálunk :-)

    VálaszTörlés
  21. Doris, örülök, hogy siekrült!
    Persze, már az is jó, ha nem a boltban vett nutellát eszik a gyerekek. Legalább tartósítószer meg aroma, színezék nélkül került az asztalra...:)

    VálaszTörlés
  22. Így van. És nagyságrendekkel élőbb ízekkel.

    VálaszTörlés
  23. Szia Virág!
    Megcsináltam a babapiskótát, és ahogy a férjem fogalmazott, kétdimenziós lett :D Vagyis lapos :) Mit ronthattam el? A tojásokat egyben vertem fel géppel, keverés közben adtam hozzá a cukrot és a lisztet. Sütésnél az első két percben még jó volt, de mire a színe jó lett, össze is ment. Hamarabb ki kellett volna vennem? Előre is köszi a segítséget! :) Zsu

    VálaszTörlés
  24. Csak amikor már úgy tűnt, szép színe van. Pár percet írtál 190 fokon, próbáltam ezt az infót rugalmasan venni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha kinyitod előbb a sütőajtót, akkor összeeshet. De én egyéb rizikófaktorról nem tudok. :((((

      Törlés
  25. Csak már amikor szép színe volt... Kb 5 percet lehettek bent, az kevés? De 190 fokon meg már megégtek volna, ha tovább bent hagyom. Az első adag után kikapcsoltam a légkeverést is, gondoltam az lehet a baj, de nem segített.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem kevés, én is addig sütöm.
      Sajnos akkor nincs ötletem. Amennyire én tudom, a sütőpor úgy működik, hogy felhúzzza a sütit az elején, és amíg meg nem sül véglegesen, addig kell neki a forróság, hogy össze ne essen. Ezért nem szabad nyitogatni a sütőajtót közben.

      Törlés