2013. január 23., szerda

Felhívás-kérés :)

Mindig örül a szívem, amikor meghallom, hogy valaki az otthonoktatás mellett döntött. Állítólag így van ez rendjén: az ember örül, ha olyan társakra lel, akikkel közös értékek mentén gondolkodik.
Nemrég kaptam egy levelet Annától, aki megírta, hogyan változott meg a gondolkodása az otthonoktatással kapcsolatban. Köszönöm, hogy megírta ezt az őszinte posztot, sokszor nem könnyű szembenézni azzal, hogy átformálódnak a gondolataink. :)

Egyre többen vagyunk, akik otthon tanítják gyermekeiket, egyes becslések szerint 2-3000 gyermek tanul otthon szüleik döntése alapján. (ezt azért fontos kiemelni, mert vannak olyan otthon tanulók is, akik a Tanulási Képességeket Vizsgáló Bizottság döntése alapján nem járnak iskolába)
Jó volna megismerni minél több otthonoktató családot, mert azt hiszem, sokat segíthetnénk egymásnak. Akár  iskolaválasztásban, akár a vizsgákra való készülés során, akár azzal, hogy a gyerekeink is megismerkedhetnek egymással.
Már régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy létrehozok egy levelezőlistát az otthonoktató családok számára.



Ha nyitott vagy erre, ha szeretnél rajta lenni a listán, kérlek, írj egy bemutatkozást a sarosdi_virag@yahoo.com címre. Írj akkor is, ha már kapcsolatban vagyunk, mert innen tudom majd, hogy másokkal is szívesen megismerkednél. :)

4 megjegyzés:

  1. Én nagyon régóta, talán a gyermekeim megszületése óta arról álmodoztam, hogy milyen jó lenne legalább addig itthon maradni és csak Mama lenni, amíg mindketten ötödik osztályosak lesznek. Amióta olvasom a blogodat, azóta sokszor eszembe jutsz, hogy mennyire nehéz és áldozatos munkát végzel otthon a családod körében, minden tekintetben.
    Nem árulok zsákbamacskát azzal, hogy nem mindenki tud otthon maradni és nem dolgozni, így én is munkába álltam, és azóta is dolgozom, a lányom 5.osztályos, a fiam 3.osztályos és, bár eddig viszonylagos békével és különböző intenzitású szorgalommal teltek a tanéveink két egész jó, rugalmas osztályban, most megint a soraidból merítek erőt olykor. A harmadikos utál tanulni, itthon folyamatos hisztik mennek, (az iskolában nem, szereti a tanító nénit), és most megint arra vágynék a legjobban, hogy itthon lehessek vele, bármilyen tekintetben, módon. Nem valószínű, hogy OO mellett döntenék bár pedagógus vagyok (óvónéni), de mindent megadnék, ha déltől velem lehetne és együtt oszthatnánk be az időt.
    Most nem a levelezőlistára reagáltam, ne haragudj, de szerettem volna kiírni magamból, hogy milyen jó lenne, ha megtehetné az én családom is.... és vagyunk még jó páran
    Sok sikert és áldást kívánok a családotoknak!
    Andi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andi!
      Nagyon köszönöm, hogy mindezt megírtad. Nagy ajándék, amikor azokkal az emberekkel is sikerül hangot találnunk, akikkel nem járunk egy úton. Nem az a célom, hogy elszigetelődjünk, hanem éppen ellenkezőleg: megtanuljunk együtt élni, dolgozni, gondolkodni másokkal is. Ebben pedig nagy segítség, ha tiszteljük egymás véleményét. :)

      Törlés
  2. A magyar egy nagyon tradicionalis, szabalykoveto, sot szabalyszereto tarsadalom. Mondom ezt dacara annak, h a szabalyokat viszont allandoan kijatsszuk. Ez valosInuleg azert alakult ki, mert nagyon regota (sokszaz eve, talan mindig is) szinte minden meg volt szabva es ami nem volt direkte szabad, az automatikusan tiltott volt. Vannak olyan reszei a vilagnak, ahol ami nem tilos, az szabad. A kulonbseg oriasi. Talan ezert van az, h barmit, ami a "normalistol" eltero, ketkedessel, gyanakvassal fogadunk, hiszen "azt nem ugy szoktuk". Nehez elkepzelni, h mashogy is mukodhet, h tobbfelekeppen is leht jo. Legyen szo otthonszulesrol, vegetarianizmusrol, homeopatiarol (es ezt en tenyleg parasztvakitasnak gondolom, de kiki arra kolti a penzet es abban hisz, amiben tetszik), vallasokrol vagy eppen az otthonoktatasrol. Amig valami nincsen az utolso pontig leszabalyozva, addig az nem lehet jo. Marpedig van, amit nem lehet az utolso pontig leszabalyozni, vagy eppen folosleges.
    Sok sikert a levlistadhoz :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Virág!
    Levélben is jelentkeztem. Írtam pár gondolatot az otthon oktatásról, bár jómagam csak fél otthon oktató vagyok:-)

    Sok sikert a levelező listához!

    http://csanadlimoza.blogspot.co.uk/

    VálaszTörlés