Eddig kíméltem a családot is, és benneteket is, de nem bírom tovább!Menthetetlenül szeretem a karácsonyt. Éppen ezért már nyáron elkezdem a készülődést. Ősszel a süteményeket tervezgetem és tesztelem a gyerekeken, barátokon. Tegnap ezt a mogyorós csokikockát kevertem.
Hozzávalók:
3 tábla tejcsoki
2 tubus sűrített tej
10 dkg vaj
10 dkg sótlan földimogyoró
A csokit fel kell olvasztani a vajjal, belenyomni a sűrített tejet, aprítva a mogyorót, és sütőpapírral kibélelt tepsibe önteni. Jó, ha egy-két napig szikkad a hűtőben.
Állítólag pont olyan, mint a Snickers. Azt hiszem, lesz még ennek kekszes alapja is a napokban. :)
Amikor meguntam a kockákra vágást, elkezdtem gombócokat gyúrni belőle. Egyeseket keserű kakaóporba hempergettem, másokat csokireszelékbe.
Este rögtön el is vittünk egy adagot vendégségbe. Igen, igen, babérokat learattam. :)
Mire hazaértünk, a maradékot mind megették a gyerekek.
Aztán itt van Ő. :)
Elég gyengére sikerült, de életemben először készítettem. És íme, a bizonyság, hogy igenis el kell kezdeni időben a gyakorlást.
Körtepálinkás krémmel töltött étcsokiból készült Mr. Ginger.
Az étcsokit kevés olajjal megolvasztottam, majd vékonyan bekentem vele a formát. Aztán ment a hűtőbe. Amíg dermedt benne a csoki, addig zselatinnal és vajjal felfőztem a körtepálinkát. A csokis kenegetést megismételtem még egyszer, ekkor már nagyon figyeltem rá, hogy mindenhol csokis legyen a forma.
Amikor ez is megdermedt, akkor beleügyeskedtem a krémet, majd ez is csücsült a hűtőben. Végül bekentem a tetejét csokival.
Hol hibáztam?
Először is egy ilyen híg krémmel készült bonbon nem való kezdőknek. Szóval a következő marcipános lesz. Aztán az utolsó csokis kenésnél nagyon kell figyelni, hogy ne nyúljon túl a csoki a formán, mert utólag mindenképpen ronda lesz, ha le kell tördelni a széléről a csokit.
Amúgy annyira finom, és különleges volt, hogy a drágám mint a 16 bonbont megette.
Végre, végre, végre! Már nem csak én flusztrálom a népeket a karácsony vészes közeledésével. :)
VálaszTörlésG.
Igaz is, jobb ketten, mint magamban! Készóüljünk együtt! :)))
VálaszTörlésÉn is jövök készülődni!!! Már az ajándékok jó része is megvan, én is elkezdtem sütirecepteket nézegetni:)
VálaszTörlésVirág a Mr Ginger formát hol vetted? Olyan régóta keresek ilyen formát és kiszúrót.
http://www.cookup.hu/
VálaszTörlésItt! :)
Ezt ki fogom próbálni, nagyon tetszik.
VálaszTörlésHah! Pont szemet vetettem egy bon-bon formára az egyik üzletben. Most aztán tényleg ideje, hogy kipróbáljam. Valószínűleg nem pálinkás töltelék lesz benne. A marcipános hogy készül, ha szabad érdeklődni? :)
VálaszTörlésMost megnyugodtam, hogy nem én vagyok a h*lye... :D Szóval nem én vagyok egyedül, aki már szeptemberben elkezd készülni a karácsonyra.
VálaszTörlésVirág, megkaptam tőled a katicás lapbook-ot pár hete, de sajnos volt egy kis gond a gépemmel és elveszett az egész c: meghajtóm, sajnos voltam olyan buta, hogy oda mentettem. Elküldenéd újra nekem?
Én még csak az ajándékokat vettem meg és az adventi koszorún gondolkoztam.
VálaszTörlésAz ajándékokat „megbántam”, mert alig bírom ki, hogy titkolóznom kell:)
Az adventi koszorúval kapcsolatban meg még semmi ötletem:)
Az első finomságot elkészítettem magamnak szorgalmi feladatként. Megfigyelheti benne a halmazállapot változást és gyakorolhatja gömbölyítést, úgyis szerepel a technika könyvben feladatként :D
Any
Elírtam:
VálaszTörlés...elkészítetem...
Any
Kitty, írj egy emailcímet, és elküldöm. :)
VálaszTörlésKinga, nemsokára lesz marcipános bejegyzés, jó?
Any, nekem fogalmam sincs, mi a technika tananyag, jó, hogy vannak ilyen lelkiismeretes anyukák, mint te! :)
btkitti@freemail.hu
VálaszTörlésÉs előre is köszönöm! Minden reggel az első a te blogod, amit megnézek, amíg a fiaim még alszanak. Két napja már készítettem egy őszi lapbook-ot a három éves kisfiamnak. Nagyon tetszik neki. Na persze, átalakítottuk ovisra, és most ezen agyalok, hogy milyen témákat és hogyan dolgozzunk fel, hogy neki élvezhető legyen. Nagyon sok dologért hálás lehetek neked, Virág! Te egy angyal vagy!
Szia Virág!
VálaszTörlésA "Snikers" süti Neked is egy kicsit ragadós lett? Egy délutánt már állt a hűtőben, de elég nyúlós még. Ha várok még, keményebb lesz? Vagy ilyenkor ajánlatos a golyózás?
Dóri
ui.: így is nagyon fincsi:)
Csatlakozom, én is elkezdek készülni augusztusban-szeptemberben :) Főleg az ajándékok kitalálásával, készítésével, a menü évek óta fix, a sütik nem, úgyhogy az még kitalálásra vár :)
VálaszTörléstavalyi a bejegyzés, de idén is kell édesség karácsonyra :)
VálaszTörlésaz első recepttel kapcs. kérdezem:
megőriztünk néhány ádventi naptárból való műanyag tartót, abba tennék ilyen csokit, de mogyoró nélkül. kipattanna ügyesen, vagy inkább ragacsos az állaga?
Nem próbáltad még?
pepita
Pepita, egészen biztosan nem pattanna ki, ez ragacsosabb annál. :)
VálaszTörléshm, köszi, akkor csak úgy formátlanul esszük meg :) köszi!
VálaszTörléspepita
Gázon olvasztottad a csokit a vajjal vagy vízgőz felett?
VálaszTörlésVillanytűzhelyem van, sosem bajlódnék vízgőzzel. :)))
VálaszTörlésSzia Virág!
VálaszTörlésTavaly óta érlelgetem a recepted. Akkor csak megvásároltam a hozzávalókat, és nem készült el. Most azonban időben startoltam, és a kísérleti példányt már legyártottam a hétvégén. Meglepően kevés valami folyt szét a tepsimben a két táblányi adagból, de meglepően tartalmasnak bizonyult, és két napig kitartott :))
Zseniális. Köszönöm.
Szia
Barbara