2010. október 19., kedd

Müzligolyók


Amikor nincs idő még arra se, hogy bemelegedjen a sütő, de a hazaérő gyerekek valami sütiiiit keresnek.
Na, ez az az idő, amikor a müzligolyó kisegít a bajból.
Vegyél elő egy zacskó müzlit, (30 dkg)  és öntsd egy tálba. Egy kislábosban olvassz meg 15 dkg vajat 30 dkg cukorral, és két evőkanál mézzel. Keverd össze a müzlivel, terítsd egy tepsibe, és hagyd szikkadni.
Szeletelheted, vagy golyókat formázhatsz belőle, bevonhatod csokival....mindegy, így is, úgy is hamar elfogy.


6 megjegyzés:

  1. Isteni! Ilyet már én is csináltam, csak az a baj, hogy lapokra próbáltam vágni, ez pedig ahhoz lágy. Ez a golyós módszer viszont remek ötlet.

    VálaszTörlés
  2. Kedves D!
    Én lapokra is szoktam vágni, és nem szokott lágy lenni. A vaj és méz miatt megkeményedik. Esetleg hűtőbe tenni? Akkor hamarabb szilárdul.

    VálaszTörlés
  3. Ezt én is ki fogom próbálni! :D Szeretem az egyszerű édességeket. A kedvencem az a muffin recept, amit sütéssel együtt 20 perc alatt elkészítünk és a 3 éves kisfiam készíti gyakorlatilag az egészet, annyira egyszerű.
    Virág, megkérdezhetném, hogy hol találom azt a videot, ami a katicás lapbook-hoz tartozik? A katica fajtáit, hogy hogyan kell összeilleszteni. Nem látom sehol, a régi blogod meg már nekem nem is jön be. Köszönöm előre is

    VálaszTörlés
  4. Viráág!! hol na vajkaramellás recepted??? nemlelem!:(

    VálaszTörlés
  5. Kitti, feltöltöm majd újra. :)
    Náncsi, meglesz!
    :)

    VálaszTörlés
  6. Köszi Virág, már megcsináltam, nagyon tetszik a kisfiamnak, bár ő még csak 3 éves, de ennek a lapbook-nak a nagy része élvezhető neki is. Örök hála érte!

    VálaszTörlés