2010. október 23., szombat

Soma és az evés

Soma úgy saccperkábé óránként éhes. Komolyan gondolom, hogy valami oka lehet ennek, így átesett már néhány vizsgálaton is, de eddig eddig minden rendben, doktorbási szerint semmi baja.

Néha már egészen önjáró a témában, megéhezik, és készít magának valamit. Néha hajmeresztő dolgokat is szokott, tegnap azonban szolid maradt.
Lencsés kenyeret evett.
Íme a maradék lencsefőzelék, új ruhában :)Ez pedig egy fotosorozat arról a szenvedésről amit egy pár perces, ebédre való várakozás okozott őbenne.


15 megjegyzés:

 1. Nagyon jó ez a sorozat :D !!!

  VálaszTörlés
 2. Zseniális! Soma kreálmánya is, a sorozat is!!!
  Nálunk sajnos a fényevés gyakoribb jelenség a gyerekek körében! :(
  Tényleg, van valakinek ötlete a következő helyzetre? Zsófi lányom rendszeresen "elfelejt enni" az iskolában (a kedvenceit csomagolom), a menzán kapott ebédben csak turkál, majd itthon délután négytől lefekvésig eszik. Kamaszodó lány esetében, aki a könyvek és a rajzolás bűvöletében él, nem túl szerencsés szokás ez... Nem akarom, hogy rágörcsöljön az elhízásra, de mindenképp egészségtelen, hogy egy fejlődő szervezet 8-tól 4-ig kvázi éhezzen.

  VálaszTörlés
 3. Eszter, Mi is jót mulattunk rajta...utólag. :)
  HJuice, ez jó kérdés...én a fiaim miatt is aggódok, mert a mnezát nem eszik meg mindig, (érthető), és este fél 8, mire edzésről hazaérnek. Akkor viszont ami csak kint van a konyhapulton, eltűnik 5 perc alatt. Hiába ülnénk asztalhoz, néha azt sem bírják kivárni. :(((
  Esetleg ha együtt készíttitek a tízórait, nem fog úgy kiesni a fejéből, hogy van neki.
  Vagy másik tipp, én sokszor csomagoltam hozzá pl. vicceket (angolul a nagyobbaknak), vagy valami kis üzenetet...

  VálaszTörlés
 4. Virág, ilyen szenvedésben mi is részesülünk minden nap, a különbség csak annyi, hogy nálunk ez az étel fölött zajlik! És nem néhány percig, hanem sokkal tovább tart! :(
  HJuice, ha már kamasz, akkor van mobilja is. Állíts be egy emlékeztetőt a szünet idejére, esetleg küldj egy sms-t. Tudom, nem a legolcsóbb mulatság, de ha ez az ára...
  G.

  VálaszTörlés
 5. Mi durván fényevő gyerekekkel rendelkezünk.
  Cukra gondolom már volt nézve. De téynleg lehet hogy simán csak fejlődsben van és igényli az alapanyagot.

  VálaszTörlés
 6. Gabriella, nem tudom, mit csinélnék fényevő gyerekekkel. :))
  Mussa, igen, cukorra már nézték, telejsen normális volt.
  Nem is az a bajom, hogy sokat eszik, mert hát egyen, elég gizda, de hogy óránként, mint egy kisbaba...!
  Valami oka csak van...

  VálaszTörlés
 7. Az én lányom is vélhetőleg fotoszintetizál, olyannyira, hogy pár napja majdnem sírva fakadtam, hogy barátnőm 10 hónapos kisfia egy evésre kanalaz be annyi ételt, mint amit én a kétévesembe egy nap alatt beleimádkozni tudok.
  Nem hiszem, hogy baj van a Somával, szimplán kamasz szerintem. :-)

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm a tippeket!
  Lehet valami abban, amit írtok, mert amikor Zsófit kérdeztem, ugyan mi kéne ahhoz, hogy meg is egye a neki csomagolt uzsonnát, azt válaszolta, hogy egy villogó tábla, ami kiugrik a táskájából, és figyelmezteti, hogy egyen. :)
  Mobilja még nincs, de a cetlizést szerintem bevetem!

  VálaszTörlés
 9. Gabka, szimplán kamasz? Szerintem triplán az...9 évesen. :)

  VálaszTörlés
 10. Virág!
  Soma lehet hogy szomjas.Olvastam hogy a szervezet
  éhséggel jelezhet ha szomjazik.Igyon,persze nem mindegy hogy mit.deszerintem te ezt tudod,mit adjál nekik inni.(víz)Nálunk több liter tea(gyümi,gyógyfüves)elfogy naponta.Suliba is visznek legalább 1L-t.Tehát inni,inni,inni,legalább mossa a kis veséjüket.
  Hétfiús

  VálaszTörlés
 11. Teto, nagyon köszönöm, kipróbáljuk! :) Ez még nem jutott eszembe!

  VálaszTörlés
 12. Ugh.. Soma igazi férfi.. állandóan eszik. :)A bátyám ugyanezt csinálta mikor ennyi idős volt, kb. 20 éves koráig... :D Reggelire benyomott kb fél kiló kenyeret meg parizert (ha nem voltam elég gyors, nem jutott... :D), de a tízórait csak akkor nem ette meg, ha szezámmagos zsömle volt (azt rám sózta, cserébe a reggeliért... :D). Lehet ebben az ivás dolgoban valami, mondjuk, de szerintem simán lehet, hogy csak növekedő férfiember. Majd pár év és látszani is fog rajta... :) Egyetek, igyatok, ne aggójatok... :) (Mondjuk nem tudom, hogy a pajszmirigyét nézték-e? Bár, ha kivizsgálták, akkor biztos volt vérvételen, aztán ott látszott volna, ha valami gond van, szóval szerintem szimplán csak kiskamasz férfi... :) )

  VálaszTörlés
 13. Szia Kinga!
  Igen, megnézték a cukrát, pajzsmirigyét...semmi...szóval én is hagyom, egyen csak, de néha azért elfog a kétség...:)

  VálaszTörlés
 14. A sorozat egyszerűen csúcs:))))))Akkorát derültem rajta......!Kriszta

  VálaszTörlés