2010. október 24., vasárnap

Házaspárok útja - Óbudavári kirándulás


Néha máshogyan alakul a napunk, mint ahogy elterveztük. Annak ellenére, hogy a szüretünk elmaradt, csodálatos napot töltöttünk Óbudaváron, és az őszi Balatonnál.

Az út hosszú volt, így beiktattunk egy nagyobb pihenőt. Mi csak nyújtóztunk, a gyerekek viszont vonalaztak egyet. :)


Óbudaváron mindig történik valami, most éppen zsinat volt, és persze össze is futottunk régen látott barátainkkal.
Aztán elindultunk a Házaspárok Útján.

Ezt kettesben jártuk végig, és ismét sikerült feltöltődnünk.
Úgy éreztük, itt tartunk. :)
A többi állomást megnézhetitek, katt ide!


Az úton ilyen kedves jelek igazítanak el. :)


Az erdei ösvény telis tele volt zuzmóval, ami azt jelenti, hogy itt béke honol, távol vagyunk a nagyváros minden szennyétől.


Miközben kettesben beszélgettünk, megnyugtató volt hallani gyerekeink zsivalyát, mely a völgyben kialakított játszótérről hallatszott fel hozzánk.


Ők igazán jól érezték magukat nélkülünk is...



Volt állatsimogató is...



Aztán következett a piknik...:)


Szombaton dupla adag fasírtot sütöttem. :)


Volt, aki falra mászott, és volt...


... aki fára


Aztán átautóztunk a Balaton partjára is.


Mivel senki sem hozott fürdőruhát, jobb híján avarban fürödtek.




A végére mindenki jó koszos lett, szerintem pár napig nem jelentkezem: mosok. :)
Á, csak vicceltem...:)))



13 megjegyzés:

  1. Mi az a vonalazás?
    Egyébként éppen most tervezzük, hogy elmegyünk a családnapokra nyáron! Ti voltatok már? Esetleg van csoportototok is?
    (Réka)

    VálaszTörlés
  2. És kifelejtettem, hogy az avarban való fürdés nagyon élvezetes lehetett! :-)
    (Réka)

    VálaszTörlés
  3. A vonalazáshoz vonalak kellenek, ez most egy kamionparkoló felfestett sávjaiban testesült meg. Az első vonaltól indul a futás, és az a szabály, hogy futsz a vonalig, megérinted, vissza a kiindulási ponthoz, utána következő vonalat érinted, és vissza a kiindulási ponthoz. És így tovább...míg az utolsó vonalat is meg nem érintetted, és vissza nem futottál oda, ahonnan indultál.
    Mi voltunk családnapokon, nagyon jól éreztük magunkat. Jövőre a nagyobbjaink már gyerekvigyázók szeretnének lenni. :) Csoportunk van, de nem schönstatti, hanem a régi közösségünkből egy családi csoport. Egyelőre kettőt nem bínánk...:(

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon élménydús kirándulás volt. :) Lehet, hogy most szombaton mi is kimegyünk az erdőbe, hogy a gyerekek a lehullott levelekbe hempereghessenek. :) Gyerekkoromban nagyon szerettem a húgommal levelek között lenni. :)

    VálaszTörlés
  5. Aham...avarban hempergőzni csodálatos! :)

    VálaszTörlés
  6. Jaj, de köszönöm ezeket a szép képeket! Nagyon átélhető általuk az élmény! És köszönöm a mindennapi bejegyzéseidet! Sokat jelent nekem! Egyébként el szoktál fáradni? Duracell? vagy mi a titka! Isten áldjon benneteket! Erika

    VálaszTörlés
  7. Kedves Erika!
    Bizony, el szoktam fáradni. Szombaton délután 4-kor lefeküdtem szundítani egy cseppet, 7-kor alig bírtam felkelni...úgy éreztem, reggelig bírnék aludni. :)

    VálaszTörlés
  8. A viccet félre téve: gondolom, hogy el szoktál fáradni. Nem elbagatelizálni akartam a dolgot... Rengeteg munkát, erőt, lelket teszel a családodba. Előttem nagyon példamutató. Sokat tanultam a háttérből, melletted, általad. Köszönöm! Nem érek rá blogot csinálni, de nagyon hálás vagyok érte, hogy Te szakítasz erre az idődből. Többünk nevében mondhatom: Köszönjük!
    (A többiek még azért nem jelentkeztek, mert én jöttem rá először, hogyan kell elküldeni a megjegyzést! :-) Hi-Hi-Hi! Erika

    VálaszTörlés
  9. Kedves Virág!
    Én is élveztem a kirándulásotokat! Idén ősszel nekünk ez az avarban hempergős túra maradt el, eső vagy időhiány miatt, jó lenne még pótolni!

    Még azt írd meg nekem, kérlek, mi az a családnap!

    A Házaspárok útja nagyon vonzó úticél! Még arról sem hallottam!

    Szép napot! Kriszti

    VálaszTörlés
  10. Erika, nem éreztem úgy, hogy elbagatellizálod. :)
    A gyerekeim (is) nagyon élvezik a blogot olvasgatni, visszanézni. Eleinte a nagyobbak nem akartak "belekerülni", mostmár néha "engedélyezik", hogy ők is szerepelhessenek. :)))
    És gratulálok, hatalamas lépés előre, ha már tudsz bejegyzést küldeni! :) Ne tudd meg, mit szenvedtem össze két évvel ezelőtt, mikor elindítottam az első blogomat. Több hétig éjszakáim mentek rá! :))) Nem tudom, belevágnék-e még egyszer, iszonyatosna béna vagyok ilyen téren. :(((

    VálaszTörlés
  11. Kedves Kriszti!
    A családnapokról ódákat tudnék zengeni...:)
    Itt találsz róla egy rövid információt:
    http://csaladok.schoenstatt.hu/Csaladnapok.html
    Az a jó benne, hogy kerek egy hétig semmi dolgod a házimunkára, értékes barátságokra teszel szert, ha akarsz, kettesben lehetsz a férjeddel, de a gyerekeid is mindig ott vannak a közeletekben. Ők (is) felettébb jól érzik magukat, közel a Balaton, mi pl. majdnem minden nap leszaladtunk fürdeni egyet. Hát nem is tudom mi kell még...ezt csak megkoronázza, hogy ez egy lelkigyakorlat tulajdonképpen. :)))
    Ps. Nagyon időben kell jelentkezni. :)))

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm az információt! Megnéztem a weboldalt, nagyon tetszik nekem is! Ilyen testi-lelki feltöltődésre mindig szüksége van az embernek és ember lányának :) !
    Apropó, lelki feltöltődés, lélekápolás. Amióta írtál a hittanoktatásotokról, én is feliratkoztam napi evangéliumra. Minőségében összehasonlíthatatlanul jobban indul így a napom! :)

    VálaszTörlés
  13. Én is azok közé tartozom, aki épülni járok ide. Köszönöm.

    VálaszTörlés