Holnap itt a lehűlés, így aztán még ma elkészítettem. Bár nem hinném, hogy ki kellene dobnom, csak mert nincs 38°C, de azért inkább biztosra mentem.
Hozzávalók: 7,5 dl habtejszín, pici cukor, két tábla étcsokoládé.
Semmi más.
Vedd elő azt az edényt, amiben el szeretnéd készíteni.
Szabj ki egy sütőpapírt, és illeszd bele az edénybe!
A felolvasztott csokoládét kezdd el rétegenként beleönteni.
Egyszerre persze csak egy lapot készíts!
Én összesen 4 csokilapot készítettem.
Nem fontos, hogy szabályos körlapokat készíts, nekem is ilyen lett, a szélei néha letörtek, ahogy óvatosan lefejtettem a sütőpapírról.
Aztán verd fel a habtejszínt kemény habbá pici cukorral.
Vedd elő az edényt, amiben fagyasztani fogod!
Kezdd el rétegezni a tejszínhabot és a csokilapokat!
Én sajnos nem hagytam megfagyni az egyes rétegeket, hanem az egészet összeállítottam, és így tettem a fagyasztóba. Ennek az a hátránya, hogy a csokilapok összecsúsznak. Finomnak finom, de sokkal élvezetesebb, ha rétegenként fagyasztod le!
Pár óra alatt megfagy, borítsd ki a formából!
Kedves Zsuzsa! Köszi a receptet! Ráadásul most esett le, hogy gluténmentes! (Tibi csokiból készítve)
:)
Ez nagggyon jól hangzik! :)
VálaszTörlésKöszi!
Bizony, és nincs benne tartósítószer, adalék, csak annyi, ami a csokiban. Már ez is valami...
TörlésNagy kedvenc a Vienetta nálunk. Köszi!
VálaszTörlésSzívesen:)
TörlésMi lesz a felvert tejszinhabbal amig fagy az elso egy-ket-harom reteg? Nem esik ossze?
VálaszTörlésSzerintem, ha elég kemény habbá vered nem szabad összeesnie. Én sokszor felverem, és 1-2 napig úgy áll a hűtőben.
TörlésSzia!
VálaszTörlésKét kérdés:
Van valami jó trükköd, amivel hatékonyan föl lehet verni a tejszínt habbá? Mert nekem még sosem sikerült. :(
A fagyott tejszín nem olvad meg, ha a forró csokit ráöntöm?
a forró csokiból még előtte csinált akkora lapokat, amekkora a forma, így hidegen rakhatta a tejszínre
TörlésJahaa..:) ez elkerülte a figyelmemet... :)
Törléswow!!
VálaszTörlésKöszi a receptet, ez nagyon jól hangzik! és annyira nem is bonyolult és gyors, szóval tök anya-barát :)
VálaszTörlésNagy szomorúságomra a csokilapok csak darabokban voltak hajlandóak leválni a papírról... :P Amúgy finom, de legközelebb ízesítjük. :)
VálaszTörlés