2013. június 22., szombat

Vienetta házilag

Holnap itt a lehűlés, így aztán még ma elkészítettem. Bár nem hinném, hogy ki kellene dobnom, csak mert nincs 38°C, de azért inkább biztosra mentem.
Hozzávalók: 7,5 dl habtejszín, pici cukor, két tábla étcsokoládé.
Semmi más.


Vedd elő azt az edényt, amiben el szeretnéd készíteni. 


Szabj ki egy sütőpapírt, és illeszd bele az edénybe!


A felolvasztott csokoládét kezdd el rétegenként beleönteni.
Egyszerre persze csak egy lapot készíts!
Én összesen 4 csokilapot készítettem.


Nem fontos, hogy szabályos körlapokat készíts, nekem is ilyen lett, a szélei néha letörtek, ahogy óvatosan lefejtettem a sütőpapírról.



Aztán verd fel a habtejszínt kemény habbá pici cukorral.
Vedd elő az edényt, amiben fagyasztani fogod!
Kezdd el rétegezni a tejszínhabot és a csokilapokat!
Én sajnos nem hagytam megfagyni az egyes rétegeket, hanem az egészet összeállítottam, és így tettem a fagyasztóba. Ennek az a hátránya, hogy a csokilapok összecsúsznak. Finomnak finom, de sokkal élvezetesebb, ha rétegenként fagyasztod le!


Pár óra alatt megfagy, borítsd ki a formából!



Kedves Zsuzsa! Köszi a receptet! Ráadásul most esett le, hogy gluténmentes! (Tibi csokiból készítve)
:)

12 megjegyzés:

  1. Ez nagggyon jól hangzik! :)
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, és nincs benne tartósítószer, adalék, csak annyi, ami a csokiban. Már ez is valami...

      Törlés
  2. Nagy kedvenc a Vienetta nálunk. Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Mi lesz a felvert tejszinhabbal amig fagy az elso egy-ket-harom reteg? Nem esik ossze?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem, ha elég kemény habbá vered nem szabad összeesnie. Én sokszor felverem, és 1-2 napig úgy áll a hűtőben.

      Törlés
  4. Szia!
    Két kérdés:

    Van valami jó trükköd, amivel hatékonyan föl lehet verni a tejszínt habbá? Mert nekem még sosem sikerült. :(
    A fagyott tejszín nem olvad meg, ha a forró csokit ráöntöm?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a forró csokiból még előtte csinált akkora lapokat, amekkora a forma, így hidegen rakhatta a tejszínre

      Törlés
    2. Jahaa..:) ez elkerülte a figyelmemet... :)

      Törlés
  5. Köszi a receptet, ez nagyon jól hangzik! és annyira nem is bonyolult és gyors, szóval tök anya-barát :)

    VálaszTörlés
  6. Nagy szomorúságomra a csokilapok csak darabokban voltak hajlandóak leválni a papírról... :P Amúgy finom, de legközelebb ízesítjük. :)

    VálaszTörlés