Ha még nem készítettetek sütinyalókát, akkor ne habozzatok belefogni!
Tuti siker bárhol, ahol megkóstolják...és hol nem kóstolják meg?...csak ott, ahol nincs.
:)
A recept olyan, mint a legjobb sütik esetében, azaz minden mehet bele, mindenhogyan finom.
A legrosszabb, ami történhet, hogy a pálcikáról lecsúszik.
De ha belejössz, ilyen nem lesz.
Az alap nem más, mint egy piskótalap. Az a jó, kicsit szikkad, nyugodtan hagyd a konyhapulton egy éjszakára.
Ezt kell összegyúrni valamivel, amitől formázhatóvá válik.
Utána egy nagyon fontos lépés következik, és ez egyben a siker titka is: egy éjszaka a hűtőszekrényben is!
A mai nyalókák egy szülinapra készültek.
Annyit tudtam, hogy az illető egy dolgot nagyon szeret: a nutellát.
Így aztán a piskótát este nutellával gyúrtam össze.
Szándékosan nem írok mennyiséget, mert abszolút érzésre kell dolgozni. Egy 26 cm-es piskótalaphoz majdnem egy üveg nutella ment a masszába.
Gömbölyítettük őket, beleszúrtuk a pálcikákat, és megfürdettük csokiban.
Oázis habba szúrtam őket, száradás után csomagolható.
A másik receptért katt ide.
Ami receptet másutt olvastam, abban a pálcika végét is becsokizták, mielőtt a gombócot ráapplikálták volna. Ez kihagyható? Vagy a nyelvlapoc a titok?
VálaszTörlésMónika, őszintén szólva nem hallottam még a csokiba mártást, de lehet, hogy jót tesz a dolognak:)
Törlés