2013. április 17., szerda

Bajor nokedli - tejszínnel

Két itthontanuló lurkó mellett bizony vadászom a gyors, egyszerű ebédeket.
Hát ez gyors is volt, egyszerű is, és eszméletlen finom.
Eredetileg bajor galuska lett volna, de nem volt itthon tejföl, volt viszont főzőtejszín. nem estem kétségbe...

Közzé is teszem :)
Mi kell hozzá?

-készre főzött nokedli
-főzőtejszín
-reszelt sajt
-sonka (elhagyható)



A nokedlit megfőztem,  majd egy serpenyőbe szedtem. Meglocsoltam tejszínnel, megszórtam reszelt sajttal, vágtam bele pár szelet piaci füstölt sonkát.
Addig kevergettem, míg meg nem olvadt rajta a sajt. Tovább nem, mert éhes volt mindenki.
:)

9 megjegyzés:

  1. Hagymásan is szoktuk sok hagymát pirítok (hosszú csíkokra vágom a hagymát) és abba szedem ki a galuskát és sok sajtot reszelek rá. Bécsben láttuk az adventi vásárban régen azóta sokat készítem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Kati! Legközelebb azt is teszek alá! :)

      Törlés
  2. Ezt fokhagymásan, tejszínesen, sonkával,sajttal is el tudom képzelni:) Szombaton készíteni fogok hasonlót! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tejszín, sonka, sajt az enyémben is volt :) Fokhagyma az nem :)

      Törlés
  3. Nemrég kipróbáltam egy nagyonis anyakímélő receptet.
    Joghurtos sült makaróni néven megtalálod gyorsan a neten. Én ezt úgy ismerem, hogy mindent összekeverek, abba mehet a tészta, hadd szívja meg magát a nyers tészta. Kikent tepsibe beleönteni és úgy hagyni akár estétől reggelig is (akkor hűtőben, persze), vagy reggeltől délig, mindegy.
    Megsüt, megesz, alig mosogat, nagyon jó!

    pepita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pepita, nagyon köszönöm! Ki fogom próbálni! :)

      Törlés
  4. A galuska ezerarcú és igazi gyors étel :), mi is nagyon szeretjük (maradék gombapörkölttel összekeverve, sajttal megszórva, sütőben picit sütve, vagy pirított szalonnával, tejföllel tálalva, de készült már vajban picit átpirított fokagyamával, zsályával nyakonöntve, "bolti-őrölt" parmezánnal szórva, mindenféle szószokkal (sajt, gomba, rozmaringos sajtmártással...) leöntve, olvasztott juhtúróval locsolgatva... :)

    Kipróbáljuk, köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Era, ezt nem kellett volna...összefutott a nyál a számban :):):)

      Törlés