2012. december 1., szombat

Ropogós csirkefalatok a'la Dragomán György

 Dragomán György szerintem másféle karrierről álmodik, de hálám jeléül egészen biztosan kiolvasom az összes könyvét, drámáját, novelláját, meghallgatom az összes hangjátékát....mindent megígérek. 
Azt viszont megfontolásra ajánlom neki, hogy kezdjen bele egy gasztroblog írásába. :)

Naszóval a Nők Lapja idei adventi számában olvastam egy interjút vele, illetve kedves családjával. 
Ebben az interjúban elárulja, hogy szeret főzni, és gyakran süt a gyerekeinek ropogós csirkefalatokat.
A közzétett receptje, pedig megreformálta a rántott húsról alkotott véleményemet. 

Nálunk is nagy kedvenc, de mióta Luca elköltözött, és nincs, ki tisztességesen bepanírozná a husit, hát mindig valami kifogást kerestem, és nem készítettem.
Dragomány György azonban egy új horizontot nyitott előttem.

Olvasd tovább ITT


38 megjegyzés:

  1. Ezt úgy lehet megkönnyíteni, hogy a 20 ember legyen szíves rázogatni egy kicsit, ha már enni akar :D

    VálaszTörlés
  2. :) Hát ez nagyon jó ötlet, Eszter! :))) Legközelebb be is vetem!

    VálaszTörlés
  3. Kipróbálom mindenképpen! Jól jön így karácsony előtt!
    Hajni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, nem mindegy, mennyi ideig készül egy ebéd! :)

      Törlés
  4. Ez nagyon király! Jövő héten biztosan meg fogom csinálni. (Jövő vasárnapra csirkemell filét rendeltem a hentestől! ) Üdv: Haratim

    VálaszTörlés
  5. Válaszok
    1. Virág! Teljes siker volt a csirke és pillanatok alatt készen volt! Hálám örökké üldözni fog ! Üdv: Timi

      Törlés
  6. hát ez rázósra sikeredett....:D Hajni

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Szuper ez az ötlet :)Bocsánat, ha mindenki más érti, csak én nem, de kérdezek :)Minden folyamatnál ráteszem a fedőt a dobozra és úgy rázom?
    Üdv:
    G

    VálaszTörlés
  8. Megtakarított időt nem akarod takarítással tölteni tedd rá tetőt!:)

    VálaszTörlés
  9. Hihihi :) arra gondoltam, hogy ugy kell rázogatni, mint mondjuk a petrezselymes krumplit, vagy a fedővel? de akkor gondolom a fedővel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért annyira nem vészes, csak én elég nagy mennyiségben készítettem, és így azért kellett a fedő. De kevesebb hús-nagyobb doboz esetén olyasmi, mint a petrezselymes krumpli. :)

      Törlés
  10. Vajon gombánál is működik a dolog? Jó tippnek tűnik, tesztelni fogom :)
    Vera

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem simán működik a gombánál is. Jó, hogy mondod, a kalapjával mit össze szenvedek! :)

      Törlés
  11. Jó ötlet! Köszönöm! Az idővel én is küzdök minden nap:)

    Ha elég keskenyek a csíkok, akár lehetne sütőben is sütni, nem?
    Alig fogyna olaj,és kisvendéglő-szag sem költözne a házba -ami vendégvásárnál nagy előny lenne :)
    (voltam egy kedves argentin családnál,ahol a rántott hús papírvékonyra szelt marhából-náluk az a mindennapos húsféle-készült, tepsiben sütötte a néni,időnként olaj-spray-elspriccelgette! Nagyon finom,ropogós volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen, nekem még rossz a sütőm, de már várjuk a szerelőt! :)

      Törlés
  12. Sajt panírozására nincs valami ötleted Virág? :)

    Készítettem már korábban sajtgolyókat(sajt reszelve,tojással keverve,,gombócokká formázva,zsemlemorzsába hempergetve finom,nem olajbafolyós- de nem is az az igazi nyúlós rántottsajt-íz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sajtnál nekem az vált be, hogy duplán panírozom, és beteszem a fagyasztóba sütés előtt.

      Törlés
  13. Nekem is nagyon tetszik az ötlet, ki fogom próbálni.
    Egy ideje én is sütőben sütöm a rántott húst (sőt, a karfiolt is. Nem kell mellette állni, nagyon kevés olajat vesz fel, és nincs olajszag! Szerintem ez is működik sütőben.

    VálaszTörlés
  14. Érdekesen hangzik. De én úgy félek az új dolgoktól! Meg például szívesen néznék egy videót a rázogatásról... Az nekem mindig megkönnyíti a sütést is - bár nem tudom, miért...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha legközelebb készítek, lesz video is. :)

      Törlés
  15. Nekem a tojás adott okot némi fejtörésre... az hogy működik ebben az esetben? Ilyenkor minden liszt feltapadt és ráöntve alkalmazod, vagy hogyan?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tojást felvertem, és beleöntöttem. A lisztet is addig ráztam, míg jól rá nem tapadt.

      Törlés
  16. Én is megleptem magam evvel az újsággal, ez a recept nekem is nagyon szimpatikus ... olvastad a cikket a beteg kisfiúról és a családjáról? Én végig sírtam ...

    VálaszTörlés
  17. Nagyon jól hangzik, de nekem úgy hiányzik, hogy miből mennyit is kell beleönteni? Fogalmam sincs, mennyi lenne az a liszt, amit felvesz..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Margit, sajnos azt elég nehéz megbecsülni így messziről. Mert ugye ahhoz tudni kellene, mennyire vékonyra vágtad fel a husit. Én úgy csináltam, hogy addig addig öntögettem rá a lisztet, tojást, prézlit, míg be nem fedte a húsokat. Tojásból is elsőre beleöntöttem 3 felvert tojást, aztán még ment bele 2 db. Gondolom, első alkalommal ez egy kísérlet is egyben, de nekem rögtön jól sikerült az is. Biztosan fog neked is. :)

      Törlés
  18. Az összeset 1 dobozba rakod? ugyanabba a joghurtot, a keményítőt, a lisztet, a tojást és a morzsát? Nem ragad rá a doboz aljára, oldalára?

    Anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anna, igen, egy dobozba teszem az összeset. Egymás után. És igen, azért ragadt az oldalára is belőle, de nem volt vészes.

      Törlés
  19. Ezt a receptet én is kiszúrtam. Megvettem Budapesten az újságot, hogy némi adventi inspirációra tegyek szert, aztán leragadtam Kristóf történeténél és majdnem végigsírtam Brüsszelig a repülőutat. Úgyhogy a csirke ki is ment a fejemből, de köszönöm, hogy eszembe juttattad

    VálaszTörlés
  20. Gombával tökéletesen müködik!

    Timi

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok!

    Remek a blog!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    És szuper ötlet ez a rázós panírozás! Elsőként nekem is a mennyiségi kérdéssel akadtak gondjaim, nem is a száraz részészével, gondolom abból annyi kell, amennyit felvesz. Ám a joghurt? Azt hogy csináltad? Hogy befedje teljesen a húsokat?
    És még egy kérdés! Mennyire vékony csíkokat vágsz a csirkemellből?

    Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Joghurtból is érzésre adtam hozzá, mindig öntöttem még a tálba, ha kevésnek bizonyult. Nem volt túl lucskos, de igyekeztem, hogy mindenhol érje a joghurt a husikat.
      Kb hüvelykujjnyi csíkokra vágtam fel a húst. :)

      Törlés