2011. szeptember 4., vasárnap

Családi ünnepek

Azt hiszem, még nemigen írtam a kicsit tágabb családunkról. Nagyon fontosnak tartom, hogy tengernyi dolgunk mellett rájuk is időt, energiát fordítsunk. Nem mondom, hogy nem tehetnénk értük ennél még sokkal többet, de igyekszünk.
Nem is tudom már idejét, hány éve alakult ki az a szokás, hogy a születésnapokat együtt ünnepeljük. Nem az ajándék a lényeg ilyenkor, hanem az együttlét. Legtöbbször nem is ajándékozzuk meg egymást, de együtt vagyunk, és ez mindennél fontosabb.
A mai ünneplés kicsit zsúfoltra sikeredett, mert én még régebben megígértem 92 éves nagymamámnak, hogy meglátogatjuk. Időközben viszont kiderült, hogy a vendégség helyszíne a mi házunk lesz, és az időpont is csak most volt alkalmas mindenkinek.
De egy dédimamának nem mondhatom, hogy ma mégsem tudunk elmenni. Így délelőtt Csepelre autóztunk.
Minden ilyen alkalommal készül fotó is, nagymamámban ezek a fényképek tartják az életet.
Egyébiránt köszöni szépen, jól van. Néha kicsit gyengébbnek érzi magát, de ez nem akadályozza semmiben. 


Sajnos sokáig nem időzhettünk nála, mert az ebédet is el kellett kezdenünk készíteni otthon. 
Csirkemell, tarja, csirkemáj, kacsamell, pisztráng sült roston, hozzá görög saláta, és a kihagyhatatlan majonézes kukorica.
A sütit ezúttal Milán öcsém szállította egyenesen a Zilah cukrászdából, az Országtortát. Mindenkinek ajánlom, kóstolja meg, mert nagyon könnyű, különleges torta. Örültem, hogy nem ragad a cukortól, pont annyira édes, mint az érett sárgabarack a fán.


Jó volt együtt lenni...,




...játszani...nálunk mindenki csocsózik ám! :)



Aztán köszöntöttük, ezúttal


Édesapámat, aki 69 éves lett. :)


Isten éltesse még sokáig közöttünk!

4 megjegyzés:

  1. Isten éltesse édesapádat nagyon sokáig!És persze a dédit is! Nagyon jók a családi összejövetelek, ez egészen biztos! Nálunk már sajnos csak nagyobb események alkalmából gyűl össze a tágabb család!

    VálaszTörlés
  2. Isten éltesse az ünnepelteket!
    De jó nektek,hogy még él a nagymamád is!

    VálaszTörlés
  3. Dettó, dettó :) Szó szerint azt akartam írni, amit Kojudi. Isten éltesse apukádat, a Dédit és mindenkit, 92 év csodaszép kor, mindannyian szerencsések vagytok :)

    VálaszTörlés
  4. szia!

    De jó hogy ilyesmiről is írtál. Már akartam kérdezni, hogy te ilyenkor hogyan készülsz a mennyiségekkel? Hogy biztosan mindenkinek jusson, de ha lehet ne 5 napig kelljen még enni, egyáltalán hogy lehet ennyi mindent egyszerre frissen elkészíteni? :))) Ebbe is beavatsz? :))
    Olyan praktikus dolgaid vannak, nagyon szeretem.
    És sok boldogságot édesapádnak, meg nektek is!!

    Momo

    VálaszTörlés