2011. május 4., szerda

Katetéka - A hittanos lap


Ha a címre kattintasz, egy nagyszerű oldalra jutsz. :)

Az én kedvenc linkem a honlapon belül EZ.
Húsvét előtt nem sokkal kezdtünk el innen tanulni. Minden napra kiválasztok egy-egy történetet a Szentírásból, és az itt található feladatok segítségével dolgozzuk fel őket. Leginkább a napi evangéliumhoz kapcsolódó részeket keresem meg. Sokszor előfordul azonban, hogy a napi evangélium éppen nincs a feldolgozott újszövetségi történetek között. Ilyenkor sorban haladunk az Ószövetségből. 
A gyerekeknek szóló feladatok nagyon találóak, érdekesek, sokrétűek. Leginkább csapatmunkára épít, így Mesi és Soma kénytelenek összedolgozni. A képen éppen icipici szótagokból állítanak össze egy evangéliumi mondatot. 


Érdemes akkor is böngészned, ha még kicsik a gyerekeid, ugyanis minden rész két életkornak megfelelően van kidolgozva. Egy ovis korosztálynak, egy pedig nagyobbaknak.

Remélem, sikerül eligazodnotok az oldalon, nekem azért kellett két nap, mire mindig oda jutottam, ahová szerettem volna. De hát ez én vagyok...:))))
Ha kérdésed van, kérdezz nyugodtan, remélem, már tudok válaszolni. 

8 megjegyzés:

  1. Hát én semmit nem találok az oldalon, ügyes vagy, hogy te jó dolgokat találtál :)

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyon jónak találom ezt az oldalt. Szerintem is sok ötletet lehet belőle meríteni.
    Én is használom.

    VálaszTörlés
  3. Eszter, kattints a lap alján található
    Ószövetség, Újszövetség mezőre!

    VálaszTörlés
  4. Erdna, hát nem csodálkozom. :)))

    VálaszTörlés
  5. Köszi Virág, már régóta kerestem valami ilyesmit. Kislányom 4 éves és nagyon sokszor bajban vagyok, hogy beszéljek neki a bibliai történetekről, de ez most nagy segítség.

    VálaszTörlés
  6. Tünde, Betti, örülök, hogy tudjátok használni!

    VálaszTörlés
  7. Szia! Nagyon szeretem a blogodat, sok ötletet merítek tőled a gyerekeim otthoni gyakorlásához. Sajnos az én gyerekeim nem járnak hittanra, mert az iskolai hittan olyan lehetetlen időpontban van, hogy nem fér bele az órarendjükbe. Ezért elhatároztam, hogy én magam tartom meg nekik vasárnaponként itthon a hittan"órát". Sok anyagom gyűlt már össze (nagy része általad), de ez az oldal egy kincsesbánya most nekem. KÖSZI! Kispiros

    VálaszTörlés