2011. április 12., kedd

Néha kell egy kis elrettentés :)


Tegnap végignéztük a gyerekekkel ezt a videót.
Gondoltam, utána majd elbeszélgetünk arról, mi miért nem így szervezzük a napjainkat.
De erre nem is volt szükség. Annyira elképedtek azon, hogy ilyen is van...

Tegnap az iskolában jártam, és megkértem igazgatónőt, hadd tegyék le előbb a vizsgákat a gyerekeim.
Természetesen van rá lehetőség, így aztán most utolsó hajrában vagyunk, és húsvét utáni napokban befejezzük a tanévet....és elkezdjük a következőt. :)

17 megjegyzés:

 1. Milyen jó nektek! Gratulálok az egész éves munkátokhoz!
  Nellynéni

  VálaszTörlés
 2. azért nagyon ügyesek vagytok, sok bátorságot adtok nekünk:)

  VálaszTörlés
 3. Mi is "készen vagyunk", de úgy gondoltam kitöltjük valami hasznossal a maradék időt, mert nem akarom, hogy másik Tanító nénihez kerüljünk.

  Nálatok így "benne van a pakliban" az is, hogy esetleg több évet végeztek rövidebb idő alatt?

  VálaszTörlés
 4. Abi, annyira zavarban vagyok ilyenkor..nem érzem magam különösebben ügyesnek. :)
  Bergamott, sokat gondolkoztam, de végül úgy döntöttem, nem szeretnénk több évet végezni.
  Mesi jövőre felsős lesz, ötödikes, szerintem nehéz év, mert sokkal több tantárgy lesz, nem árt, ha van egy kis előnye.
  Somával vagyok egy kis gondban, de ha nem megyünk tovább az anyaggal, akkor egész nap legózni fog. Ráadásul képzeld el, teljesen magától rájött az írásbeli összeadásra-kivonásra. Szóval muszáj újabb kihívásokat elé adnom, úgy érzem.
  És ti? Mit csináltok júniusig?

  VálaszTörlés
 5. Ez a bejegyzés a fülembe ültette a bogarat és a döntéshozó testület elé tártam a "mi lenne, ha én is beszélnék a sulival" dolgot.

  Senki sem ellenezte, így a következő lépés a suli. Minél többet gondolkozom rajta, annál jobbnak tartom az ötletet, mert jobb túllenni rajta.

  Még nem gondoltam végig mit csináljunk, így most nálunk szünetféleség van (meg nekem betegszabi). A „szünetben” pedig újabb regényeket olvas ki, természetfilmeket néz, és „tudományos kísérleteket” végez.

  Mindig mondom, ha egy gyerekben nincs elplántálva, hogy a matematika borzasztó nehéz, akkor az a gyerek szárnyalni fog. Ez látszik szerintem Somán is :).

  VálaszTörlés
 6. Jaj..jobbulást neked. És majd írd meg, mi volt a suliban! :)

  VálaszTörlés
 7. Mi a matekkel még el vagyunk maradva, a szorzótábla még nem megy, de a többi tantárgy kipipálva.

  Én most az angolra és ukránra szeretném a hangsúlyt fektetni, és végre szabadnak érzem magam, azt tanulunk, mait akarunk vagyis amit én akarok :D

  Bibliai igéket tanulunk, másolunk, bibliai történeteket olvasunk, elmesélünk, impresszionista festőkről tanulunk stb, legalábbis ez a tervem...

  VálaszTörlés
 8. Virág, te mit gondolsz erről a videóról? Hiszen ez csak egy poénkodás.

  pepita

  VálaszTörlés
 9. Nagyon ügyesek vagytok, szívből gratulálok nektek! :-)

  VálaszTörlés
 10. Sziasztok!
  Szerintem is ez egy kicsit ironikus, cikizős videó! Aki belevág az otthonoktatásba (de aki nem teszi), az látja, hogy ez egy működésképtelen dolog így, ebben a formában!
  Ha ma lennének kicsi gyerekeim és anyagilag megtehetném én is belevágnék és otthon maradnék velük! Hogy miért? Felteszem a blogomra, hogy mi a bajom a mai sulival!
  ...és Ti nagyon ügyesek vagytok! ...és de jó Nektek! Erika

  VálaszTörlés
 11. Eszter, menni fog a matek is, ne félj! :)
  Milyen anyagokból tanultok?

  Pepita, természetesen. :)
  Gabka, köszönjük a biztatást! :)

  Erika, nem is hiszem, hogy neked bajod lehetne a sulival, hiszen csak ámulok, mennyire jó dolga van az osztályodnak. Éppen egy édesanya panaszkodott nekem, hogy rendre tűnnek el a gyerkőc cerkái a tolltartóból, ajánlottam neki a tolltartó-kommandódat! :)))
  Nagyon tetszett neki! :)

  VálaszTörlés
 12. A blogban írtam a mostani tanulásunkról.
  A matektől nem félek, mióta a húgom elmondta, hogy középiskolában matekes osztályban ki kellett számolnia a szorzást, mert nem igazán tudta a szorzótáblát :D de azóta egeytemet is végzett :D

  VálaszTörlés
 13. Kedves Virág! Nagyon sok negatív hatást kell kompenzálni és ez rengeteg energia... Óriási energia kell ahhoz, hogy egy osztályban - iskolában nyugodt legyen a légkör, beágyazódjon egy stabil értékrend! Szeretném, ha tudnád, hogy nagyon szeretnek a tanítványaim, bármelyik osztályba megyek örömmel fogadnak. Hurráznak! Pedig nagyon szigorú vagyok - a mai kor szerint CSAK! - csendben tanítok, csendet várok, sokat simogatok, kezet fogok, elismerek... ha kell dörgök. Én úgy tapasztaltam, hogy szükségük van rá! De a nyugalmat megteremteni óriási munka... alaphelyzetté emelni pláne.
  Egyszer gyere el hozzánk! :o)
  Erika

  VálaszTörlés
 14. Kedves Virág! Nagyon régóta vagyok rendszeres és lelkes olvasód, rengeteg szuper ötletet kaptak már tőled. Bár az én lányom hagyományosan iskolába jár, de leckét itthon csinálunk együtt. Most másodikos és a szorzótáblás ötleteiddel nagyon sokat segítettél nekünk. Azt szeretném kérdezni tőled, hogy a nyelvtan tanulást hogyan tudnám itthon segíteni? Vannak esetleg módszereid, ötleteid a hagyományos,diktálásos-másolásos módszeren kívül? Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszodat!
  Ági

  VálaszTörlés
 15. Ági, összeszedem a nyelvtanos anyagokat neked. Remélem, jövő héten lesz rá időm, hogy feltegyem. :)
  Eszter, Erika írtam a bejegyzésetekhez. :)

  VálaszTörlés
 16. Virág! Nagyon szépen köszönöm! Nagyon aranyos vagy! :)
  Ági

  VálaszTörlés