Hm...megállapítom, hogy a házi krémes a legnehezebben fotózható sütik közé tartozik. Na nem azért, mintha nem lenne elég fotogén, hanem mert elfogy, mire beizzítom a gépet. Aztán mikor nézegetem, melyik is sikerült legjobban, kiderül, hogy egyik jobban bemozdult, mint a másik. Naná, nehéz aközben fotózni, hogy már fogják és eszik.
Így aztán csak ez az egy szerencsétlenül járt példány maradt e célra. Tlán látszik is rajta hogy azért nem olyan magas, mint a bolti...de ez nálunk inkább előny, mint hátrány. Ez jelzi, hogy ezt tényleg mi készítettük, azért ilyen kis bénuska. :)
Az íze kárpótol mindenért...veszett finom, na.
A férjem egyik kedvence a krémes, de mostanában ritka az a cukrászda, ahol olyan a krémes, mint amilyennek lennie kell. Kemény rajta a tejszínhab, ez igaz, csak éppen nem tejszínhab, hanem valami növényi olajból nyert izé. Aztán a krémje sosem látott igazi tojást, jobb esetben is csak tojásport...brrr.
Nekiláttunk hát délután, és megkreáltuk.
A recept persze nem az enyém, én is itt olvastam.
Egyedül a tetejét kísérletezgettem ki, mert én csak a tetejét szeretem. A férjem viszont azt nem.
Bárcsak minden ilyen tökéletesen működne egy házasságban, nem?
Szóval a mázhoz kell:
4 evőkanál kávé (lenyúltam a reggeli adagból)
25 dk g cukor
10 dkg vaj
4-5 evőkanál tej
A kávét összekeverjük a tejjel, beletesszük a cukrot, és elkezdjük főzni-keverni. Amikor forró már, akkor tesszük hozzá a vajat. Addig kavarjuk-keverjük, amíg jó sűrű krémet nem kapunk. Ezzel aztán gyorsan kell dolgozni, mert hamar megkeményedik.
A mázat rásimítjuk a tészta tetejére, majd felkockázzuk a tésztát, és így illesztjük a sütikre.
Próbáljátok ki, valódi élmény! :)))
Én is csináltam már, igaz másik reci alapján, de való igaz, köszönőviszonyban sincs a bolti-cukis krémessel. Isteni!
VálaszTörlésNellynéni
Bizony-bizony...:)
VálaszTörlésMás :) Voltam a blogbajokon már meg van válaszolva....Jó fej vagy most teljesen megkívántam a krémest:))
VálaszTörlésKöszi! :)
VálaszTörlésNyiss ablakot, aztán repül egy krémes! :)
Én tegnap sütöttem, saját készítésű tészta (hájas), saját a "boltihozközenincs" krémmel. Nagyon sok cukor, nagyon sok tojás, felszorzott adag, dupla krém, mert fixálót, zselatint a közelébe sem engedek :-)
VálaszTörlésSajnos az enyémek is "bemozdultak" képtelenség leképezni, mert elnyelték :-))
Húha, én mostanság nem merek sk tésztát bevállalni. :)
VálaszTörlésHogy készítetted?
A zselatin természetes anyag, én azt szoktam használni, ha kell. :)