2012. november 30., péntek

Angol

Sajnos a héten szembesültem a ténnyel, hogy az iskola, ahová járunk, illetve ahová nem járunk, de ahol vizsgázni fogunk, pont egy egész tankönyvnyivel előrébb jár angolból, mint ahol mi tartunk. Remélem, sikerül majd kiegyeznünk a számonkérésben valahol félúton. 
Tehát nyomjuk az angolt egyfolytában. Nem bánom, egy nyelvet pontosan így kell tanulni.
A héten a téli lapbook készítése közben is megragadtam minden alkalmat az angolozásra. 
Ez készült a lapbookhoz.


Megtanultunk néhány olyan állat nevét is, ami hozzánk egy kicsit közelebb áll, mint például a tankönyvi tengericsillag és csikóhal.
Akkor már inkább béka. .)


Gyakoroltuk a viszonyszók helyes használatát.




Minden egyes állathoz kerestem angol mondókát, versikét, dalocskát. 


Vagy legalább egy mondatot.






Miközben lelkesen kentük a hópasztát, meg is tanultuk a versikéket. 
A tankönyvből azonban még van pár lecke. :)))

13 megjegyzés:

  1. Virág, you are truly wonderful! :-) Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ági! :) És szép készülődést kívánok nektek karácsonyra! :)

      Törlés
  2. Hát igen, valahogy így kellene a nyelvet tanítani az iskolákban is. Nem szótárazni, és szavakat magoltatni a kis elsősökkel. Réka voltam, minden tiszteletem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Réka!
      A magoltatásnak valóban nincs sok értelme. Lényegében használni kellene az a megtanulandó szavakat, és nem lenne szükség magolásra. :)
      De -legalábbis mifelénk - talán a nyelvoktatás az, ami elég jól működik főleg alsóban. Persze van néhány szó, amit tudni kellett, és dolgozat is volt belőle, de mellette sok ének, és játék is volt.

      Törlés
  3. Igen,ez egy nagyon jó módszer, Virág! Én 6.-7.-8-ban tanítok angolt, és nem kicsit irigylem az alsóban tanítókat.Mindig is ezt szerettem a tanításban...Valahogy felsőben elhagyott a kreativitásom...De igyekszem.Nagyon szimpatikus, ahogy TI tanultok! Szerintem nem lesz gond a vizsgán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Matkom, a felső tagozat azért már más. Egy nyolcadikos gyereknek már ciki angol ovis verseket skandálni, holott a nyelvtudása alapján ez a neki való szöveg. :) Szerintem az volna a szerencsés, ha felsőben már olyan alapjai lennének a gyerekeknek, hogy egy-egy tantárgyat tanulhatnának angolul, vagy lenne rá mód, hogy filmet nézzenek, persze felirat nélkül, illetve angol felirattal. Ezért is keresgélek Mesinek sütirecepteket, mert most éppen abban a korban van, hogy szívesen sürög-forog a konyhában. Ezek a dolgok magyarul is érdeklik. :)

      Törlés
    2. A Varázsfazék társasjátékhoz tartozó receptkártyán magyarul, angolul és németül is megvan a recept. Bár nem olyan játékosan, mint az általad mutatotton.

      Tavaly feltöltöttem kérésre: http://bergamott.blogspot.hu/2011/08/malnanak.html

      Sok közte a klasszikus magyar recept. Hátha ez is bejön Mesinek.

      A bejegyzést meg nagyon köszi, mi angolból a víz alatt járunk, így fogjuk itthon gyakorolni.

      Törlés
    3. Köszi szépen, el is kezdtem töltögetni. :) Angol/amerikai oldalakon egyébként rendkívül sok recept van fenn. A baj a legtöbbjével az, hogy úgy kezdődik, végy 20 dkg süti alapport. :) Na hát szeretném, ha ilyet nem venne. :)))

      Törlés
  4. Virág, ezeket a szavakat, témaköröket kell tudni , amiket a képen látok? Gondolom, Mesinek. Csak csodálkozom, hányadikban kezdik az angolt? Nálunk harmadiktól van német, és most negyedikben is még elég egyszerű hétköznapi szavak vannak. Jövőre szeretném angolos osztályba átíratni, mert sajnos elérünk németből az én maximum szintemre, és kisbabával nem szeretném bonyolítani a dolgokat :)Úgyis lesz majd még német, talán nyolcadikban?

    VálaszTörlés
  5. Nem, dehogy! Ez magánszorgalom. :)Itt elsőtől van angol, Mesi és Soma is egy könyvvel van lemaradva. Közben vesszük a sulis könyveket is, de el vagyok képedve, miért a tengericsillagot, a csikóhalat kell megtanulniuk, vajon miért nem a mókust, és azokat az állatokat, melyek neveit esetleg használni is tudná. :)

    VálaszTörlés
  6. Emlèkszel, Virág, mit kapottt az én lányom, mert nem tudta a kopoltyút? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marcsi, remélem, egy életre megtanulta. :)))) Ugyanis pontosan erre jó a retorzió, hogy meghozza a gyerek kedvét a különleges szavak megtanulásához. :)

      Törlés