2012. november 21., szerda

Tízórai angolul

Az otthonoktatás egyik legnagyobb ajándéka az, hogy minden étkezésnek megadatjuk a módját, nem kell rohanva bekapkodni egy falatot sem. Ráadásul együtt ehetünk, nem mindenki különböző időpontokban ül asztalhoz. Ez persze megoldható iskola mellett is, de sokkal nagyobb erőfeszítést kellett tennem, hogy így legyen.

Ma Mesi készítette a tízórait.

A baglyos oldalunkról kinyomtattuk a receptet. 


Mesi lefordította. Tanuljuk a szótárhasználatot. :)
Elvileg sütőben kellett volna sütni,  de a sütőt éppen nélkülözzük, valami miatt alulról nem süt elég erősen, irány a szervíz. :(
Így aztán serpenyőben sült meg.



Akkor voltak készen, amikor szép pirosak lettek.


A havazást nagyon várjuk, így már csak hóemberes kisüvegekből isszuk a tejet. :)


A miénk úgy készült, hogy hungarocell gömböt hópasztával lefestettünk, fekete alkoholos filccel szemet-szájat pöttyöztünk, az orrát piros alkoholos filccel rajzoltuk meg. A sála thermo anyag. Gombot nem ragasztottunk rá, így később másra is használhatjuk az üvegeket.

4 megjegyzés:

  1. Es ezzel a tizoraival gyakoroltatok egyszerre angolt, matekot, haztartastant, kemiat es meg ki tudja mit, nagyon jo :)

    VálaszTörlés
  2. Zsuzsi, pontosan így volt. Átváltások például pont játszott, mert naná, hogy elővett 25 dkg sajtot, hogy ezt most lereszeli. :)))

    VálaszTörlés
  3. Irigylem a gyerekeidet (meg a kitartásodat, erődet, kreativitásodat), minden gyereknek így kéne felnőnie, ilyen meleg szeretetben, az otthon biztonságában, az édesanyja szárnyai alatt! Jó ilyet látni!

    VálaszTörlés
  4. De jó! Nagyon finom lehetett a tízóraitok. Mi is kipróbáljuk!

    VálaszTörlés