Kísérletnek indult, de hagyomány lesz belőle.
Ropogós fahéjas köntösben a fűszeres krémes alma. Hmm, nem ragozom tovább, egy szó, mint száz, nagyon finom.
Lucus, Isten éltessen!
Hogyan készül?
Kell hozzá 500 gramm leveles tészta
1 kg alma
fahéj, cukor, karamellás cukor, kevés vaj a forma kikenéséhez
A leveles tésztát kibontom, és megszórom fahéjas cukorral.
Összetekerem, majd csigákat vágok belőle.
Ezekkel a csigákkal kibélelek egy vajjal kikent őzgerinc formát. Lehet kör alakú tortaformában is sütni.
Közben lereszelek 1 kg almát, és fahéjas cukorban megkeverem a tűz felett. Ha sok levet ereszt, hozzákeverek egy csomag vaníliás pudingport.
Ha már puha az alma, rásimítom a fahéjas csigákra.
A süti tetejét befedem még fahéjas csigákkal, és megszórom karamellás cukorral.
Kb fél órát sült 170°C-os légkeveréses sütőben.
Deszkára borítottam, langyos töltelékkel a legfinomabb.
Talán dupláznom kellene az adagot...
szuper recept, át is alakítom diabetikusra, h a fiam is ehesse.
VálaszTörlésÉn már ki is vettem a fagyasztóból egy adag leveles tésztát :-)
VálaszTörlésHú, ez aztán nekem való, imádom minden alkatrészét és még szép is!
VálaszTörlésNagyszerű és biztos finom. Tej- tojás mentesen étkező vengékünknek is meg sütöm, mert van neki való leveles tésztám, a többi pedig mehet! Köszönöm!
VálaszTörlésNagyszerű és biztos finom. Tej- tojás mentesen étkező vengékünknek is meg sütöm, mert van neki való leveles tésztám, a többi pedig mehet! Köszönöm!
VálaszTörlésNagyon-nagyon bejött!Én is véglegesítem:-)Köszi!
VálaszTörlésSzuper recept! Már indulok is leveles tésztáért a boltba! Ma ez lesz vacsira, valami finom leves után...:)
VálaszTörlés