2012. február 14., kedd

Főtt tojás másképp

Muffinkapszliban. :)

Legfőbb előnyéről megoszlanak a vélemények.
Szerintem: nincs több mérgelődés a tojáspucolásnál, szépen válik-e le a héja.
Mesit és Somát ez hidegen hagyja, szerintük viszont az a klassz, hogy látják, hogyan lesz nyers tojásból főtt.
István szerint az a jó benne, hogy sosem fő keményre benne a lágytojás.

Ha neked más is eszedbe jut, kérlek, írd meg!


Elkészíteni nagyon egyszerű.
Tegyél fel vizet forrni.
Egy szilikonos muffinkapszliba üss fel egy tojást, és emeld be a lábosba.
(Ha sokat főzől, használj tepsit lábos helyett.)


Várj, és hívd a tűzhelyhez a gyerekeket. :)
Hamarosan elkészül, ekkor csak ki kell pattintani a formából.


Jó étvágyat!

9 megjegyzés:

  1. Csak szilikonos formában jó? Nekem az nincs sajnos.

    VálaszTörlés
  2. A másikban szerintem odaragad a tűzhelyen. Ha sütőbe tolod, akkor szerintem kéreg lesz a szélein, és nem a hagyományos főtt tojást kapod eredményül.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik. Ki fogom próbálni. Még mutatós is!:-)

    VálaszTörlés
  4. Sütőben szerintem olyasmi lesz belőle mint a tükörtojás...amúgy jó 5let:)

    VálaszTörlés
  5. Éva, köszi!
    Csillu, biztosan klassz sütőben is, csak a sárgáját ellepi a fehérje a mélyebb kapszliban.

    VálaszTörlés
  6. Ha hiszed, ha nem a napokban gondoltam, hogy régen böngésztem nálad...
    Lilinek tetszeni fog ez a fajta tojásfőzés. Rajong a színes szilikon formáimért.

    VálaszTörlés
  7. és ha csak egyszerű üvegpohárba tenném, és úgy lábasba?

    VálaszTörlés
  8. Hullámos szilikonformám van, biztos tetszeni fog a gyerekeknek. Hétvégén ki fogjuk próbálni :)
    Vera

    VálaszTörlés
  9. Megvettük a kapszlit :)

    Nos, 10 percen keresztül nem volt hajlandó megfőni a tojás közepe. Aztán gondoltam, a fehérje 42 fok felett kicsapódik, akkor én teszek egy próbát! Belenyúltam a tojás még mindig nyers részébe. (meg persze a kisfiam is utánam) Ez nagy élmény volt! Forró, lobogó víz, benne egy kis kapszli, aminek a szélein már megfőtt a fehérje, és a közepébe meg lehet nyúkálni, kellemesen langyos-meleg volt csak.
    Hosszú idő után se volt hajlandó megfőni, így hát letakartuk egy fedővel a lábast - így már megfőtt.
    Nagyon érdekes volt, köszi a tippet!!!

    VálaszTörlés