Muffinkapszliban. :)
Legfőbb előnyéről megoszlanak a vélemények.
Szerintem: nincs több mérgelődés a tojáspucolásnál, szépen válik-e le a héja.
Mesit és Somát ez hidegen hagyja, szerintük viszont az a klassz, hogy látják, hogyan lesz nyers tojásból főtt.
István szerint az a jó benne, hogy sosem fő keményre benne a lágytojás.
Ha neked más is eszedbe jut, kérlek, írd meg!
Elkészíteni nagyon egyszerű.
Tegyél fel vizet forrni.
Egy szilikonos muffinkapszliba üss fel egy tojást, és emeld be a lábosba.
(Ha sokat főzől, használj tepsit lábos helyett.)
Várj, és hívd a tűzhelyhez a gyerekeket. :)
Hamarosan elkészül, ekkor csak ki kell pattintani a formából.
Jó étvágyat!
Csak szilikonos formában jó? Nekem az nincs sajnos.
VálaszTörlésA másikban szerintem odaragad a tűzhelyen. Ha sütőbe tolod, akkor szerintem kéreg lesz a szélein, és nem a hagyományos főtt tojást kapod eredményül.
VálaszTörlésNagyon tetszik. Ki fogom próbálni. Még mutatós is!:-)
VálaszTörlésSütőben szerintem olyasmi lesz belőle mint a tükörtojás...amúgy jó 5let:)
VálaszTörlésÉva, köszi!
VálaszTörlésCsillu, biztosan klassz sütőben is, csak a sárgáját ellepi a fehérje a mélyebb kapszliban.
Ha hiszed, ha nem a napokban gondoltam, hogy régen böngésztem nálad...
VálaszTörlésLilinek tetszeni fog ez a fajta tojásfőzés. Rajong a színes szilikon formáimért.
és ha csak egyszerű üvegpohárba tenném, és úgy lábasba?
VálaszTörlésHullámos szilikonformám van, biztos tetszeni fog a gyerekeknek. Hétvégén ki fogjuk próbálni :)
VálaszTörlésVera
Megvettük a kapszlit :)
VálaszTörlésNos, 10 percen keresztül nem volt hajlandó megfőni a tojás közepe. Aztán gondoltam, a fehérje 42 fok felett kicsapódik, akkor én teszek egy próbát! Belenyúltam a tojás még mindig nyers részébe. (meg persze a kisfiam is utánam) Ez nagy élmény volt! Forró, lobogó víz, benne egy kis kapszli, aminek a szélein már megfőtt a fehérje, és a közepébe meg lehet nyúkálni, kellemesen langyos-meleg volt csak.
Hosszú idő után se volt hajlandó megfőni, így hát letakartuk egy fedővel a lábast - így már megfőtt.
Nagyon érdekes volt, köszi a tippet!!!