2012. november 22., csütörtök

Termi - 4.osztály

Soma kedvence a Természetismeret.
Igaz, kémia még nincs benne, de ezt most betudja a rendszer hibájának.:)

Egyébként a legtöbb gyerek 10-12 éves kora körül  fokozottabban érdeklődik a természettudományok iránt. Ez az érdeklődés azonban csak a jelenségek ismeretének szól. Sajnos a természetismeret tantárgy tanulása során ezt nem ismerték fel a tankönyvek írói. Olyan ismeretanyag bebiflázására kényszerülnek a gyerekeink, amely ismereteket nem tudnak közvetlenül kötni semmilyen tapasztalatukhoz, éppen ezért igen hamar feledésbe merülnek.
Természetismeretből éppen a "Tájékozódás" témakörének kezdtünk neki Somával. Az első két lecke anyaga a "Föld a világegyetemben". Két hete csak ezen dolgozunk, annyira érdekli őt.

Esténként a kvízkártyáit olvasgatja, már bajnokságot is rendeztünk belőle. Néhány kérdés volt csupán, amire nem tudta a választ.


A kártyák olvasgatása során a szövegértése is sokat fejlődött. Ennek azért is örülök, mert olvasásból a farsangnál tart, így azt beszéltük meg, hogy az olvasás munkafüzetet hanyagoljuk egy kicsit. :)
Remélem, jövő héten befejezzük végre a Naprendszer elkészítését is.

Egyelőre itt tartunk





Nyakig a festékben:)

Nem tudom, tudjátok-e, amit én is  napokban tudtam meg Bergamott blogjából, annak is csak a hozzászólásaiból.
A Mozaikos könyvekben van egy internetes kód, amivel regisztrálni lehet a honlapon.
Itt rengeteg tanulást segítő kép, hanganyag, video érhető el.
Jelenleg a tobzódás állapotában leledzünk.:)))

És akkor következzen egy igazi Somás életkép:

Miközben éppen a fényévnyi mértékegységekben számolunk, agyserkentés gyanánt elfeleztem egy Ferrero Rochert kettejük között.


Soma nézte, fogdosta, majd azt mondta:
-Ez olyan, mint egy atom.

Hogy miért?


A figyelemzavar kifejezett előnyeként élem meg, hogy gyorsan tud egyik gondolati síkról a másikra váltani, két ismeretanyagot összefésülni :)



3 megjegyzés:

  1. Szia Virág!
    Nagyon jó ötlet a Naprendszer elkészítése.Segítséget szeretnék kérni,abban,hogy miből készül.Hungarocellgömb,csillagok?Milyen fajta festéket használtok?Előre is köszönöm,további jó kreatívkodást!
    Köszönöm:Mariann

    VálaszTörlés
  2. Szia Mariann!
    Különböző mérető hungarocell gömböket vettünk hozzá, és akrilfestékkel festették be. A többit majd mutatom, mert ezzel bizony nincs vége! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm,várom a folytatást,mi is megpróbáljuk elkészíteni!Szép hétvégét!Ü
    dv.:Mariann

    VálaszTörlés