2010. november 30., kedd

Könyvek a polcról

Régóta szeretnék írni erről a sorozatról. Nekünk egyelőre csak 2 része van meg, de egészen biztos, hogy a további kettőt is megrendeljük.
Czárán Eszter elsősorban gyerekeknek írta, de mondanom sem kell, nálunk a felnőttek is rávetették magukat. :) Mind a kettő.
Ha a műfajt kellene meghatároznom, akkor kalendáriumnak nevezném, hiszen minden napra elosztva csepegteti a tudást. Visszavezet bennünket egészen a gyökerekig, magyarságunk, kereszténységünk történetén keresztül.
Rengeteg mese, vers, monda, ismeretterjesztő cikk mellett sokszor szólásokat, közmondásokat is közöl tematikus rendszerben. 
Mostanában reggeli közben olvasom fel a két kicsinek a napi történetet, de a nagyobbak is remekül tudják használni az iskolai szorgalmi feladatok során. 
Nem ragozom tovább, én még ilyen jól összeszedett, igényesen megírt "történelemkönyvet" nem tartottam a kezemben. 
:)
 

A fotókat tegnap készítettem, ezekről olvastunk. Mesi megtanulta furulyán a Szkely himnuszt, Soma ráénekelte, én meg újból hálát adtam a Jóistennek, hogy itthon tanulhatunk, és sok olyan ajtó nyílik meg előttünk, amely épít bennünket. :)

7 megjegyzés:

 1. Virág: éppen ma vettem én is a kezembe..))))Amikor a Magyar Hagyomány Műhelyébe jártam, lassacskán megvettem mind a négy kötetet.
  Eszter,az írója is a Műhelyben "erősödött "meg annyira,hogy a könyv megírására vállalkozott.:)
  Olyan jó!

  VálaszTörlés
 2. Mammka, örülök,hogy neked is tetszik! :)

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm a könyvajánlót! E.

  VálaszTörlés
 4. De jó, hogy felhívtad a figyelmünket erre a sorozatra! És külön köszönöm Andorás vitéz meséjét! Rögtön fel is olvastam Andris fiamnak (4 éves), és nagyon örült neki. :-)

  VálaszTörlés
 5. Egy volt tanárnőm, aki a barátnőm lett, mutatta ezeket a könyveket néhány éve, és nagyon tetszettek nekem is. Anyunak az 50. szülinapjára ezt adtuk gyerekek. Nagyon örült neki. Pont 2 éve volt. Ma pedig gyros volt az ünnepi szülinapi ebéd, amihez én sütöttem a pitákat! Arattam... :)
  Köszi, Virág, az ötletet!
  Dóri

  VálaszTörlés
 6. Anikó, Andrisnak boldog névnapot! :)
  Erika, szívesen. :)
  Dóri, én csak azt sajnálom, hogy nemrég találtam rá. Nem is tudom, hogyan kerülhette el a figyelmemet...

  VálaszTörlés
 7. Jaj, és örülök, hogy ízlett a pita! :)))

  VálaszTörlés