2013. május 19., vasárnap

Jó utat, Lucus!

Régen írtam már Lucáról :)
Kedden délután felszáll a gép, amelyik Skóciába repíti őt, és csak egy év múlva hozza vissza hozzánk.
Eseménydúsan teltek az utolsó napok, tegnap bérmálás szentségében részesült Zsomborral együtt.
Ma összegyűltünk néhányan, hogy egy közös bográcsozós délutánon együtt legyünk.
Sok időm nem volt díszíteni, Csincsivel 10 perc alatt készítettünk vázákat :)


Mesi vadvirágot szedett bele :)


Végre megkóstoltuk a makaront is:)


Az előkészületekből Luca is kivette a részét: a csipetkét évek óta ő készítette, ez már hagyomány nálunk. Ma egy utolsó adagot csipkedett még nekünk:)


A gulyás fenséges volt, mint mindig...:)


Luca meg olyan felnőtt lett, mint még soha :)14 megjegyzés:

 1. Amikor én indultam anno felnőtt-gyerekként Angliába, azt hittem, nekem nehéz, hogy ismeretlen helyen kell megállnom a helyem egyedül. Most, hogy gyerekeim vannak, azt hiszem, hogy az anyának otthon maradni és elengedni sokkal nehezebb lehet. Sok bátorságot neki, és nektek is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, Zsófi, szerintem is nagyon nehéz. :) Persze, nemhogy elengedem, hanem én biztatom, hogy menjen, jó lesz...közben meg...na ezt nem írom le inkább :)))

   Törlés
 2. Hát Virág, sok erőt! :) baromi nehéz lehet. Lucának pedig jó utat, és sok sok jó élményt, tapasztalatot és bölcsességet a messzi idegenben!

  VálaszTörlés
 3. Jó utat Lucának, és kívánom, hogy jó legyen -így vagy úgy- mindkettőtöknek- és az egész családnak!
  (A mai világban, szerencsére megoldható a napi szoros kapcsolat, ettől függetlenül a távolság, a közelség hiánya, a beszélgetések hiánya rossz lehet. Erről az oldalról még nem tapasztaltam. Amikor én voltam külföldön 18 éve, akkor még telefonunk sem volt, a szüleim néha telefonkártyával hívtak az utcasarokról, én nem értem el őket csak olykor a munkahelyükön, ha a sok kapcsolással sikerült.-az nem volt egyszerű)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Naigen :) 24 éve voltam Boston mellett:) Egy levél két hét alatt ért haza, újabb két hét, mire választ kaptam...ma meg itt a fb :) Nagy ajándék!

   Törlés
 4. Skócia a szívem csücske, és a skót emberek nagyon kedvesek, barátságosak, na és a skót táj. Bár én először egy mukkot nem értettem abból, amit mondtak, az angol után kicsit meghökkentő volt:) Az apósomat a mai napig nehezen értem meg. Sok szerencsét és jó utat kívánok a lányodnak:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük, Trollanyu, neked is! :)
   Az iskolai/gimis angol után mondjuk egy hónapon keresztül egy szót sem értettem meg Bostonban :)

   Törlés
 5. Jó, Utat Luca így ismeretlenül is! :o)

  VálaszTörlés
 6. Ó, ne már, most itt sírok :(

  (és igen, milyen könnyeden mentem én anno Portugáliába... Most meg a bejegyzésed is megkönnyezem)

  VálaszTörlés
 7. Fáni lányunk második éve tanul Lipcsében. Borzasztóan hiányzik. (Idén nyáron nagyjából egy hetet lesz itthon, dolgozni fog kinn, hogy októbertől is járhasson egyetemre.)Mári is nagyon hiányzik, pedig csak Budapesten tanul, általában három hetenként jön haza. Én is igyekszem győzködni őket - magamat- hogy jó ez így. Jó is persze, csak hát....

  VálaszTörlés
 8. Csodaszép évet kívánok Lucának!! :)

  VálaszTörlés