2012. március 27., kedd

Vacak, a retri...:)

"A retrievert - ahogy a neve is mutatja - elhozó kutyának tenyésztették ki. Vagyis egy megfelelő genetikai hátterű kutya magában hordozza ezt a képességet, melyet nagyon könnyen előhozhatunk belőle. Ha ez megtörtént, akkor egy olyan motiváló erő van a birtokunkban, mely sokszor erősebb bármilyen jutalomfalatnál és ha jól használjuk, akkor ennek segítségével sokszor gyorsabb és élvezetesebb lesz a kiképzés. Mindezeken felül gondoljunk bele, hogy ha kutyánk nem alárendelt szolgánk, hanem egyenrangú partnerünk, akkor nem lehetünk olyan önzőek, hogy csak azt csináljuk amit mi szeretnénk. Adjuk meg retriever-ünknek, amit ő szeret, amire ki lett tenyésztve: az aportírozás örömét!


Jelentem, megadtam neki ezt az örömet. :)
Egy vastag celluxot cipelt egész séta alatt. Khmm...még pisilés közben sem vált meg tőle.

8 megjegyzés:

  1. A mienk kolbászt apportíroz a legszívesebben :D
    (ez persze csak vicc...)
    Hajni

    VálaszTörlés
  2. Amíg apportírozza azt a kolbászt, addig nincs is semmi baj...:)
    Egyébként a celluxot is olyan finoman fogta, hogy sehol nem sérült meg.
    Tudtátok, hogy a golden képes egy nyers tojást is sérülés nélkül visszahozni? Erre más kutyák nem képesek. (állítólag, mert ugye nekem nincs más kutyám, hogy biztosat mondhassak)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. még nem próbáltam, igaz nyersen még tojást sem kapott...talán húsvétkor majd :)Hajni

      Törlés
  3. Egy tojást?!

    ...és egy tyúkot..? :D

    (Bocsánat, Virág, nem bírtam ki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja-ja...meg kacsát is, ha már itt tartunk. Hát tudod, egyelőre képtelenségnek tartom, hogy megegyen egyet. Annyira szelíd. Persze az eszemmel tudom, ez nem így van. :))))

      Törlés
    2. Nálunk nagyon gyorsan és okosan megtanulta a többi állattal kapcsolatos szabályokat - tudta, hogy nekünk fontos, szeretett lények és ezért figyelt rájuk. A papagáj mászkálhatott az orra előtt, a görénynek a ketrecét is kerüli, megtanulta, h játszani sem szabad velük. (az első papagájjal még megpróbáld paskolós-hentergőset játszani, szerencsére mindenki megúszta ;)

      Törlés
  4. Csak tudnám, hogy egy border collie miért hiszi azt magáról, hogy retriever?!?! (A mis kutyánk ugyanúgy imád apportírozni, mint golden elődje... Lehet, hogy a kertben van ilyen kisugárzás?!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Találkozott ő a goldival? Mert azt olvastam és tapasztalom is, hogy képesek egymást utánozni. Vagy ti játszottatok vele úgy, mint a golditokkal?
      Érdekes világ a kutyáké...:)

      Törlés