2012. január 18., szerda

Nemezelt gombok

Ma délelőtt gombokat nemezeltem.
Összesen 15 db lett, közben megsült az ebéd is.

A lányok egyszínű ruháit feldobja.


Összecsomagolva remek apró ajándék lesz belőle.


Felfűzve nyakba kívánkozik.




Ötlet forrása a GOMBVILÁG BLOG. :)



7 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper ötlet, kipróbálom a napköziseimmel is! Lányok biztos szívesen készítenek nyakláncot!
    Nellynéni

    VálaszTörlés
  2. Teljesen más téma, de mivel te olyan kreatív vagy, gondoltam, nálad érdeklődöm, lenne-e jó ötleted. :-) A lányom, ha majd farsangi bál lesz, szeretne Babócának öltözni (Bogyó és Babóca c. mese). Babóca egy katicalány, ez nem is okoz gondot, már ki is találtam, hogyan készítem el a jelmezét: fekete cicanadrág lesz rajta, van egy piros, kapucnis pamut felsője, aminek katicabogaras a zsebe, annak a kapucnijára alkotok csápokat, szárnyat meg varrok piros anyagból, amire fekete pöttöket rakok és hogy tartása legyen, kartonpapírral merevítem, gondolom, gumival, hátizsákszerűen megvarrva sikerül rögzíteni is.
    A problémám ott kezdődik, hogy Babóca párja a mesében Bogyó, a csigafiú, Rékám pedig azt szeretné, hogy az öccse kapja ezt a szerepet, hiszen úgyis visszük őt is az ovis farsangra. Viszont elképzelésem sincs, hogy lehetne csigaházat tenni a hátára! Ha van bármi ezirányú ötleted, szívesen fogadnám! Köszönöm! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látom, Hajni gyorsabb volt. Egyébként egy jó ötlet, ami máskor még jól jöhet...angolul beírni a gugliba, és a képek között keresni. :)

      Törlés
  3. Egyszerű!Hason fekve, gördeszkán tolja magát, és a csigaház pedig egy kitömött harisnyanadrág csigabigába felvarrva a hátára!A szemecskéit pedig csápszerűen kell elkészíteni..:)
    Hajni

    VálaszTörlés
  4. Köszi, az ötlet jó, de a kicsi másfél éves, ez így nem fog menni. No meg az igazi Bogyó két lábon jár, márpedig Rékának igazi kell. Tehát a gördeszka kilőve, de a harisnyanadrágos dolog bejövős lehet, köszi! :-)

    VálaszTörlés
  5. Virág, felbuzdultam és ki is próbáltam este a gombnemezelést! Valami csúcs! :) Én most egy óriásgombot csináltam, de ki fogom próbálni mindenféle méretben. Köszi az ötletet!!!
    J.

    VálaszTörlés