Már több fémdobozt megtöltöttünk sütikkel, ma pedig befejeztem a zserbógolyót is.
Ez tipikusan olyan édesség, ami több napig készül.
1-2.nap
40 dkg aszalt sárgabarackot beáztatunk 2-3 dl barackpálinkába.
3.nap
Botmixerrel összezúzzuk a barackot, és összegyúrjuk 40 dkg cukorral darált dióval.
Ebből golyóbisokat formázunk, és félretesszük szikkadni.
5.nap
Bevonjuk csokoládéval.
Karácsonyig műanyag dobozban tartom, amire csak lazán ráhelyezem a fedelét, nem szabad lezárni teljesen, mert a csokinak nem tesz jót.
A gyerekeknek szánt változat ugyanígy készül, csak aszalt barackot narancslében áztatjuk, vagy használhatunk simán baracklekvárt is.
Milyen finom lehet!
VálaszTörlésNellynéni
Hú, ezt meg kéne csinálni Apának!!!
VálaszTörlésNekünk csak alma pálinkánk van itthon. Vajon azzal is jó? Illetve még egy kérdés: a csokoládé mázat hogy csinálod? (gondolom valami finom csokit felolvasztasz, de kell még bele más is, vaj pl?) köszi előre. Rita (két egér)
VálaszTörlésRita, szerintem tökéletes lesz almapálinkával is!
VálaszTörlésA csokihoz olajat szoktam tenni. 10 dkg-hoz kb 1-2 evőkanállal. Attól szép fényes lesz!
Kedves Virág!
TörlésErre a receptre idén karácsonykor bukkantam. Nagyon jól hangzik!Annyi kérdésem lenne, hogy a 40dkg darált dióhoz mennyi cukrot teszel?
Köszönöm!
Ancsa
Kedves Ancsa!
TörlésNekem csak kávédarálóm van, azon szoktam a diót is darálni. Hogy ne menjen tönkre, a diót együtt darálom a cukorral, kb fele-fele arányban. A 40 dkg a dió és a cukor együtt.
Tehát ha 40 dkg nálad csak a dió,akkor kb ugyanennyi cukrot számíts hozzá.:)
Köszönöm! Ha futja a keretből, elkészítem ezt is! Most a gesztenyés golyódat csináltam meg, és a marcipános szaloncukorhoz is megvettem a hozzávalókat. Örömteli adventet, és áldott ünnepeket nektek!
TörlésTavaly is remek lett. Ma nekiállunk a lányokkal újfent. Köszönöm :)
VálaszTörlésKöszi a visszajelzést! :)))
VálaszTörlés