Nagyon régóta keresek gumicukorra házi megoldást. Jamie Oliver egyszer aszalt gyümölcsből készített de akkor még nem voltam anya és annyira nem érdekelt. Most pedig hiába kutatok az aktuális rész után. :-( A lényeg, kérlek valami támpontot írj, kb mennyi léhez mennyi zselatint használtál? A por zselatin volt vagy valami más kiszerelés? Csak szájbarágósan. Köszönöm!
Szia Virág! Mindig nagy rajongója voltam a Majd csinálok ilyet otthon rovatodnak. Az lenne a kérdésem, hogy a régi 8 éhes száj blog receptjeit lehet-e valahol olvasni, mert például a kakukkfüves köptető receptje, a házi chips, mályvacukor, a sütik nagyon érdekelnének. Most csak felsoroltam párat, ami eszembe jutott, de a többit is egytől egyig szívesen olvasnám újra. Ha ez technikailag kivitelezhetetlen, vagy egyéb akadálya van, akkor megelégszem a köptető receptjével is.:)) Köszönöm szépen. Márti:)
Márti, a kakukkfüvest itt találod: http://gyereketeto.blogspot.com/2010/09/kakukkfuves-szirupforte-valtozat.html A többit elküldöm neked mailben este. :)
Emili! Megpróbálok pontos adatokat írni, de részemről egyelőre kísérlet volt, ami éppen jól sikerült, próbálom összeszedni, mitől sült el jól! :))) Kb két merőkanál levet szedtem ki a lábosból. Zselatin lapot használtam, a csomagoláson leírtak alapján készítettem el. Ott fél liter folyadékot ír, ez azért kevesebb volt, szerintem 4 dl lehetett. A som pektintartalma igen magas, ez is lehetett a siker egyik titka. Ha éppen nem ilyen gyümölcsből készíted, akkor még pektint lehet mesterségesen hozzákeverni.
Köszönöm Virág! Majd a sablon alapján kísérletezek. Nálunk a gyakoribb gyümölcsök (alma, körte, szőlő stb.) jobban fogynak. A leírás alapján egész kedvet kaptam, nagyon köszönöm!
Nagyon régóta keresek gumicukorra házi megoldást. Jamie Oliver egyszer aszalt gyümölcsből készített de akkor még nem voltam anya és annyira nem érdekelt. Most pedig hiába kutatok az aktuális rész után. :-(
VálaszTörlésA lényeg, kérlek valami támpontot írj, kb mennyi léhez mennyi zselatint használtál? A por zselatin volt vagy valami más kiszerelés? Csak szájbarágósan. Köszönöm!
Nyammm ... :D
VálaszTörlésSzia Virág!
VálaszTörlésMindig nagy rajongója voltam a Majd csinálok ilyet otthon rovatodnak. Az lenne a kérdésem, hogy a régi 8 éhes száj blog receptjeit lehet-e valahol olvasni, mert például a kakukkfüves köptető receptje, a házi chips, mályvacukor, a sütik nagyon érdekelnének. Most csak felsoroltam párat, ami eszembe jutott, de a többit is egytől egyig szívesen olvasnám újra. Ha ez technikailag kivitelezhetetlen, vagy egyéb akadálya van, akkor megelégszem a köptető receptjével is.:))
Köszönöm szépen.
Márti:)
Márti, a kakukkfüvest itt találod:
VálaszTörléshttp://gyereketeto.blogspot.com/2010/09/kakukkfuves-szirupforte-valtozat.html
A többit elküldöm neked mailben este. :)
Emili! Megpróbálok pontos adatokat írni, de részemről egyelőre kísérlet volt, ami éppen jól sikerült, próbálom összeszedni, mitől sült el jól! :)))
VálaszTörlésKb két merőkanál levet szedtem ki a lábosból. Zselatin lapot használtam, a csomagoláson leírtak alapján készítettem el. Ott fél liter folyadékot ír, ez azért kevesebb volt, szerintem 4 dl lehetett. A som pektintartalma igen magas, ez is lehetett a siker egyik titka. Ha éppen nem ilyen gyümölcsből készíted, akkor még pektint lehet mesterségesen hozzákeverni.
Lennék a gyereked :)))
VálaszTörléspepita
Köszönöm szépen , Virág! :)
VálaszTörlésKöszönöm Virág! Majd a sablon alapján kísérletezek. Nálunk a gyakoribb gyümölcsök (alma, körte, szőlő stb.) jobban fogynak. A leírás alapján egész kedvet kaptam, nagyon köszönöm!
VálaszTörlésÉn Stahl receptje alapján készítettem egyet:
VálaszTörléshttp://csupamoka2.blogspot.com/2011/06/hazi-gumicukor.html