2012. október 1., hétfő

Bagoly-süti

Bagoly-korszak :)
Az ősz még sehol, a gyerekek rövidgatyóban mentek el reggel, de azért mindannyian tudjuk, hogy itt lesz hamar.
Ezért is sültek ma baglyos sütik.


Gyorsan elkészül, és van is otthon minden, ami kell hozzá:
liszt, vaj, porcukor, pici só, vanília, kakaópor
(esetleg chocapic, ezzel egy mozdulat a csőr)

Kétféle tésztát készítünk, egy fehéret, és barnát. 
A kettő között pár kanál cukrozatlan kakaópor a különbség, egyébként ugyanaz.

Alap-tészta:
 25 dkg liszt
25 dkg vaj
12,5 dkg porcukor

Ezeket a hozzávalókat gyúrjuk össze, majd megfelezzük. Az egyik kupachoz 2 evőkanál kakaóport keverünk.

Amikor összeállt a tészta, betesszük a hűtőbe.

Fél óra múlva a barnából egy hosszabb rudat sodrunk, a fehéret pedig kinyújtjuk.
A fehér tésztára helyezzük a barnát, és "becsomagoljuk", így ni. 


Szeletelni kezdjük, és minden immár kétszínű karikár egy kicsit megcsípünk fölül, hogy füle legyen a baglyunknak.
A szeme egy csiper fehér tészta, rá egy csipet barna, vagy egy kis darabka chocapic.
A csőre szintén.


10 percig sül 170°C-on.

Ajándékba készül, psssszt! :)



Nemsokára minden kiderül....

2 megjegyzés:

  1. Szia Virág,
    kb mekkorák lettek a baglyok és hána db lesz belőle?
    köszi

    VálaszTörlés
  2. Kb. 10 cm, és nem számoltam...5-6 tepsivel sült. :)

    VálaszTörlés