2012. május 16., szerda

Online az Úrral...:)

Ma este, amikor a gyerekeink sakkoztak, tanultak, avagy rajzoltak, Istvánnal leültünk a net elé, és meghallgattuk Lothringer Éva előadását az Y illetve Z generációról.
Arról, milyennek kellene lenniük a gyerekeinknek.
Persze nem mondom, mind fenn vannak a fészen (jelentem, nekem nem kell szótár, értem amit mondanak...), 
de mégis egész normálisak, és jófejek.


Hallgassátok meg, ha van 47 percetek....

15 megjegyzés:

 1. Mindenképpen szakítok rá időt!
  Nagyon fontos, hogy tudjuk, merre is tartanak most a fiatalok - mert annyira gyorsan változik a világ, hogy azt látom, a régi, jól bevált gyermeknevelési receptek nem mindig állják meg a helyüket. A generációs "ellentétek" most mintha másként jelentkeznének. Szeretnék elébe menni a problémáknak. :-)
  Nálatok már nagyobbak a gyerek. Hálás lennék, ha írnál arról egyszer, hogy miben látod a siker titkát, hogy normális, jófej kis- és nagy kamaszokat sikerült nevelnetek.
  Köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Betti!

   Köszönöm a bizalmat a kérésedet illetően.

   Sajnos nagyon nehéz a nevelésről írni. Egyrészt azért, mert semmi különös titkot nem ismerek, másrészt azért, mert mindig úgy érzem, nem a mi kezünkben van a "siker".
   De hamarosan összeszedem a gondolataimat erről, mert nemrég másik felkérést is kaptam a témában. :)

   Törlés
  2. Ez kicsit megnyugtató: nem kell akkor keresni a titkot. Továbbra is bízhatok, hogy majd az ima segít. :-) (Közben meg sosem feladni a segítségemet a munkájához, mert nyilván nem véletlenül bízta a gondjaimra őket.)
   De mindezektől függetlenül nagyon várom ezeket a gondolataidat!

   Törlés
 2. Kedves Virág!

  Egy technikai kérdés. A print (nyomtatás) funkciót hol tudtad beállítani a blogspoton keresztül? Bocsánat az ide nem illő kérdésemért, de nálad láttam először. Köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. http://www.printfriendly.com/ oldalon a "get the button for your website" gombra kell kattintani. :)

   Törlés
 3. Nagyon jó kis előadás! Tetszik, hogy kiemeli a pozitívumokat, sőt arra koncentrál. Ritka az ilyen! Köszi, hogy ide tetted!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Réka, köszönöm, hogy meghallgattad. Pontosan ezért tetszett nekem is nagyon!

   Törlés
 4. Én is hálás vagyok a pozitívumokért! Eddig mindig csak kétségbeesetten szemléltem az Y-generációs létemet. Csak a hátrányait láttam. Köszönöm, hogy megosztottad a videót!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Yenci, a vérbeli Y generációból...:) Még a nicked is Y! :))))
   Te magad is hátrányát érzed? Ez azért érdekes, mert akik benne élnek, nem igazán szokták hátrányosnak megítélni a helyzetet.

   Törlés
 5. Köszönöm érdekes valós témát tárgyaló 47 perc volt.Több elhangzott gondolat is továbbgondolkozásra késztetett.Leginkább a tekintély és a generációk keveredésének problematikája de más is.

  VálaszTörlés
 6. nekem nincs égbekiáltó gondom a tinegerekkel,csupán a hozzáállásuk nem tetszik néha dolgokhoz-bár ez szerintem nevelés kérdése-tetszett az előadás..Különösen a szorgosan jegyzetelő tisztelendő urak..:) Hajni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaja, a jegyzetelőket mi is megmosolyogtuk. :)))) Marcink hívta rá fel a figyelmünket. :)

   Törlés
 7. A végére értem az előadásnak: köszönöm, tartalmas, érdekes volt, néhány dolgot tovább kell még vinnem.

  VálaszTörlés