2012. augusztus 26., vasárnap

Suliváró

Süni az ősz gyümölcseiből. 
:)
Az utolsó héten intenzíven sulikezdésre készülődünk.
Ma reggel például így.


Azért persze megpróbálunk takarítani, kötelezők utolsó oldalait elolvasni, füzeteket kötni, és hasonlók...
Reggel ébresztő van, mindig 10 perccel korábban. 

Ti hogy álltok?

7 megjegyzés:

  1. Áááá... este nem akarnak elaludni, és persze reggel ébredni sem. Igaz, az ovi nem olyan szigorú, de hát mégiscsak kell valami rend. :-)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Virág!
    Nemrég találtam rá a blogodra, és nagyon tetszik. Sok erőt tudok meríteni belőle(d). :) Nálunk is már nagy a készülődés a sulira, cuccok rendezgetése, vásárlás, szanálás, és hát igen, megpróbálunk korábban feküdni (nem megy) és korábban kelni (ez sem megy). Van olyan gyerekünk, akit kapásból egy földrajz nagydolgozat vár az első órán, úgyhogy már tanulnivaló is van, de a többieknek is van mit olvasni vagy szorzótáblát ismételni. Az ötödik gyönyörűségem is iskolába megy már(a hatodik még itthon lesz velem:)), úgyhogy nagy az izgalom (mindkét oldalról). :) Már nemsoká...
    Gigi

    VálaszTörlés
  3. Nálunk sem fekszenek. Mondjuk ebben (is) én vagyok a zordabb, a férjem nem, de most már ő is látja, hogy nem lesz egyszerű -nekem. Mivel a férjem éjszaka dolgozik és ált. nem éli át velünk a reggel csodás, nem mindig mosolygós reggeleit. :)
    Ráadásul a Lány új iskolába megy, így dupla az izgalmunk.
    De próbálkozom..., hisz nekem is új tanév, új csoport, új izgalmak.
    Jó-kellemes-örömteli visszaszámlálást nektek is!

    VálaszTörlés
  4. Nálunk a gimiseknek már itt vannak a könyvei, de a jövő héten még festünk ( ez nálunk nem nagy cucc évente 3-4 alkalommal kifestünk, mert utálom a koszos és összefirkált falat, a fiúk meg profi festők :) ) és az íróasztalok is a padláson. Csak a jövő héten kapcsolunk sulis üzemmódba, még egy árva ceruza sincs véve, de már interjúvolom a bandát, hogy ki szeretne új táskát és tolltartót!

    Üdv: Haratimi

    VálaszTörlés
  5. Nálunk meglepően jól állnak a dolgok. A Csajok is úgy gondolják, hogy ha már fel kellett jönni a Balcsiról (Anya fránya, újsütetű munkája miatt), akkor már elkezdődhet a suli, ők nem bánják. A tanszerek vásárlása mindig nagy élmény (nekik - a családi büdzsének kicsit kevésbé, főleg, hogy Zita sulijában mégsem adják oda ingyen a tankönyveket...), az íróasztal és környékének rendbeszedése nekem az főleg (:-) ha rájuk hagynám, semmit nem dobnának ki -akkor viszont az idei tanszerek merülnének el túl hamar a káoszban). Már megvolt a sulira készülődő fodrászkodás is, habár ennek más története is van, és lélekben edzem magamat négy gyermek könyveinek bekötésére (csak Zitáé érkezik meg évkezdés előtt, úgyhogy éjszakai programnak ígérkezik).
    Jó és szép nyarunk volt, de Zita örül, hogy hetedikbe mehet és egy sor új tantárgy várja (a nyolcosztályos gimi miatt pl. csak most jön a történelem), az Ikrek büszkék, hogy már nem ők lesznek a legkisebbek, egyedül Emma szepeg, hogy ő márpedig nem szeretne felsős lenni...
    Az alvás miatt én is aggódom: a két Nagy meglepően sokáig tud durmolni mostanság...
    Hát így...
    Kíváncsian várom a ti felkészülésetek további lépéseit.
    Üdv,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  6. Reggel ébresztő van, mindig 10 perccel korábban - de jó ötlet! Ezt én is elkezdem!

    VálaszTörlés
  7. Nálunk ébredésgond nincs, de ha lenne, se lenne gond, hiszen az enyémek csak oviba mennek, onnan meg nem lehet elkésni. :-) De jelenlegi rendszer szerint fél 9 körül fektetem őket, legkésőbb 9-re alszik a banda, s változóan reggel fél hét - hét (nagyon ritkán negyed nyolc) körül ébrednek.
    Most épp az őszi nagytakarításban vagyok, meg a gyerekek ruháit szanálom - csomó mindent kinőttek a nyáron, szedegetem elő a nagyobbakról elrakott ruhákat is a kisebbeknek, ki mibe nőtt bele... Hihetetlen, de két gyerekem lesz ovis - és én egyet se akartam!!! A fiam ráadásul csak kétéves... De a nővére nélkül nem marad meg itthon, már az előző tanévben is közelharcot vívtunk, hogy Réka ott maradhasson az oviban, Attila meg hazajöjjön. Hát most megy mindkettő. Szerencsére alapítványi oviba járnak, oda kétévesen is beveszik (naná, hiszen nem keveset fizetünk érte), de legalább csúcsminőséget kapnak cserébe. Szuper pedagógusokat, ráadásul 16 gyerekre jut egy csoportban 4 nevelő, hihetetlen programokat, megértem, hogy szeretik, ebben az oviban minden a gyerekekért van és az sem baj, hogy Attilám még pelenkás, az óvónénik képesek és hajlandóak pelenkázni is. :-)
    Hát így állunk mi. De nekem könnyű, még egy iskolás sincs itthon. :-))

    VálaszTörlés