2011. február 16., szerda

Végre sikerült...

megfejteni a hosszú élet titkát!



Egy amerikai kutatócsoport publikálta először, így az érdem az övék.
Több évezred óta kutatják, kísérletezik, és most végre itt van!
Szóval a kutatócsoport azt találta, hogy ihatsz bármennyi alkoholt, eheted a vajat két pofára, szívhatod a legerősebb szivart is, mindez nem befolyásolja a lényeget.
Azok az emberek élnek legtovább, akiknek a legtöbb születésnapjuk van!
Így aztán erre koncentrálj:
Gyűjts minél több szülinapot, és hosszú életed lesz a  földön!

A viccről eszembe jutott, hogy amikor ovisok voltak a gyerekeim, mennyire szerettek volna meghalni.
Na nem kell szuicid késztetéseket látni a dolgok mögött, elég volt ehhez egy katolikus ovi. Ahol előkerült az a téma is, hogy a Jóistent majd halálunk után láthatjuk meg, és ott minden milyen szép és jó lesz.
Az enyémek meg már nagyon várták, hogy találkozhassanak Vele.
Kellett hozzá egy kis idő, míg megértették, hogy ez megvalósulhat itt, a földi életünkben is, bár kétségkívül nem teljes valójában.
Nálatok nem volt ilyen korszaka a gyerekeknek?

Ismeritek ezt a könyvet?
Nekünk nagyon tetszett! :)

8 megjegyzés:

  1. Eszter, boldog szülinapot, itt is! Örülünk Neked! :)

    VálaszTörlés
  2. Csudajó, megjegyzem magamnak!

    Isten éltessen!

    VálaszTörlés
  3. A könyvet nem ismerem, de nyitott szemmel fogok járni.
    Karinám is rengetegszer mondja, hogy ő már menne a Mennybe. Én meg mindig tartóztatom:-)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is a 6 éves gyakran mond ilyesmit. És megbeszéljük, hogy mindenki akkor megy, mikor eljön az ideje, mert elvégzett mindent a földön, ami rá volt bízva. (Eszembe jut ilyenkor egy mese, amit gyerekkoromban láttam, ott ültek a kisgyerekek a mennyországban, és várták, hogy megszülessenek, mindenkinél volt valami)
    Gianni Rodarinak a Zongora Bill és a madárijesztő(k?) c. könyve volt egyik kedvencem, ezt nem ismerem, de biztos jó ez is :) Jé, most nézem, a Hagymácskát is ő írta, az is gyerekkori nagy kedvencem!!!

    VálaszTörlés
  5. Az én 3 és fél éves Zsófim is gyakran mondogatja, hogy meg akar halni, hogy meglássa Jézust. Hogy felmenjen a mennybe. És mostanában meg azt mondogatja, hogy jó lenne ha valamelyik mama vagy dédmama meghalna, mert akkor látná hogyan temetik az embereket...Az utóbbit nehezebben tudom hová tenni...

    VálaszTörlés
  6. Lilla, Ildi, Márti, azért megnyugodtam - így utólag legalább - ezek szerint nem csak az enyémeknek voltak ilyen gondolataik. Akkor az oviban mindenki csak nézett, senki más gyereke nem mondott ilyeneket. Elég rossz érzés volt. :(
    Márti, az enyémeknek kijutott a temetésből az elmúlt 2-3 évben. Nagyon érdekelte és foglalkoztatta őket minden, ami ezzel kapcsolatos volt. Nem mindig könnyű nyíltan beszélni ezekről a kérdésekről, mert rengeteg érzést fakasztanak fel bennünk, felnőttekben...pedig muszáj.

    VálaszTörlés
  7. Én olvastam a könyvet,nagyon tetszett,egyszuszra elolvastam. Nekem két 3 éves lányom van,nálunk még nem jött elő a halál téma,bár hívők vagyunk. Nálunk "az angyalok vigyáznak ránk,hogy meg ne üssük a lábunkat a kőbe" szlogen száll mindig,ha valami történik...!:)

    VálaszTörlés