Tegnap villámgyorsan végeztek a kötelező feladatokkal, hogy dolgozhassunk tovább.
Ezúttal ezek a valamik készültek Vajon mi lehet ez?
Őszinte leszek: én még sosem hallottam eddig ilyen tárgyakról. S most mégis itt vannak. :)
Műbőrből varrtuk a tokot, benne egy-egy pici papír, ezeken pedig egy-egy igevers.
Icipiciben kellett ám másolni, nem volt könnyű!
Délután lepény sült, kivételesen élesztőt is tettem bele, így 2in1, megvolt a vacsora is.
Mesi és Soma természetesen erre is halakat karcolt éles kés hegyével.
A lepény receptje:
1 kg liszt
2 kiskanál só
kb 7 dl tej
5 dkg élesztő
pici cukor
Az egészet összegyúrjuk, duplájára kelesztettük, Tenyerükkel lepényformára nyomkodták, rárajzolták a halakat, és tepsire tették.
10 perc alatt megsült 170 C°-on.
Forrón megkentük áttört fokhagymával ízesített olívaolajjal.
Ez nem ér! Meddig lesz még titkolózás? :-)
VálaszTörlésAdri
Adri, jövő hét elejére minden kiderül. :)))
VálaszTörlésTfilin a neve, már ha ezek az első képen a homlokon és bal karon viselt kis dobozokat jelképeznék. Azért a halakkal vigyázzatok, hogy mindig bal felé ússzanak :)
VálaszTörlésSzerintem vagy farsang készül vagy projekt nap! Nagyon izgalmasak az előkészületek... Erika
VálaszTörlésMrsYarnart, nem is figyeltem a halakra. :(((
VálaszTörlésIgen, valóban tfilint készítettünk! :)
Erika, jó nyomon jársz! :))))
A lepény nagyon finom! Érdemes kipróbálni :)
VálaszTörlésKicsit vicces, hogy így rájöttem nem? Egyébként nagy lelkesen azért írtam be, mert inkább szavaznék a projekt napra. Éppen a tfilin billentette az utóbbira a tippem. :o) Húúú, de várom már, hogy elővedd a nyulat a kalapból!
VálaszTörlésErika
MrsYarnart, készítettem már igazi lepényt is, de a megszokott állagot kedvelő gyerekeim nem fogadták kitörő örömmel. De sebaj, majd megszeretik ők is. :)
VálaszTörlésErika, remélem, elkészülünk hétfőre...:)