2011. február 28., hétfő

Valami készül! - befejezés

Azt hiszem, a múlt héten kicsit nagy fába vágtam a fejszémet...de nem bánom. 
Sajnálom, hogy itt a blogon a tizedét sem tudom visszaadni mindannak, ami itthon történt..egyrészt azért nem, mert képtelenség volt mindent dokumentálni, (ez főleg a fotózást jelenti), másrészt olyan történések lettek utólag fontosak, melyek elsőre jelentéktelennek tűntek.
Azért hát mindenkinek javaslom - így húsvét közeledtével főleg - , hogy egy kicsit merüljetek el az Ószövetség világában. :)
Talán ez jó gyakorlat arra, hogy mi is vágyva vágyjuk a Megváltást.

Ha naplót kellene vezetnem az OO-ról, nem is tudom, mit írnék bele erről a hétről...farsangnak indult, aztán projekt hétté alakult, de végül egy lelkigyakorlattal is felért.
Ezt is annak köszönhetem, hogy nem köt bennünket napról napra a tanrend, nem csengetnek ki, és nem kell felmérőt írnunk.
Mégis, azt hiszem, rengeteget tanultunk.
Volt technika óra, melyen maketteket készítettünk. Például Noé bárkáját.
Sablon innen származik. 


Volt életvitel, ahol sütöttünk-főztünk. Lencséből is, hiszen az Ószövetség emberének is gyakran került az asztalára.


 Játszottunk is, mégpedig agyag golyókkal. 
Kertészeti boltokban kapható. 
A két gyerek leül egymástól pár méternyi távolságban, és mindketten ugyanannyi golyóbist kapnak. Egyet beteszek középre.
Gurít az első gyerek. Ha eltalálja a középső golyót, övé lesz, ekkor a társa a saját golyóból betesz egyet középre, és ismét gurítanak. 
Akinek elfogynak a golyói, az veszít.


Természetesen volt tananyag is. :), munkafüzettel, hogy az iskolás feelingünk is  meglegyen. :)

A hét munkájához hatalmas segítségeim is voltak. 
Lillától kapott "Bibliai hősök" című kiadvány.


Jézus világa című könyv.


Ebből származik a saru is. Nagyon bánom, hogy nem készültek fázisfotók róla, de azért a gyerekek mellett igen nehéz mindent rögzíteni. Ezért úgy döntöttem, ezt az egy oldalt beszkennelem, hátha kedvet kaptok az egész könyvhöz is. :)


Egy jó tanács: érdemes télen rendezni ilyen programot, mert így le tudtam őket beszélni arról, hogy ószövetségi hacukában szaladgáljanak a kertben. :))))



7 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett a projekt nap. Gondoltam, hogy egy kis farsangnál több fog ebből kikerekedni. Gratulálok hozzá! Én is szeretnék így tanítani, hogy nem feszít az idő, a tananyag, a követelményrendszer! De szerettem volna ott lenni... Erika

    VálaszTörlés
  2. Kedves Virág!
    Nagyon köszönjük, hogy részesei lehettünk egy napotoknak, a gyerekek is nagyon élvezték az együtt töltött időt, én nemkülönben. Azóta nyúznak, hogy tanulhassanak itthon, annyira tetszett nekik amit csináltok!
    Adri

    VálaszTörlés
  3. Nóé bárkája sablonjának a linkjét tedd be, légyszi.

    VálaszTörlés
  4. Erika, ez egy egész hét lett a végén. Azért most megéreztem ám, mi az a fáradtság. :) Mindezt iskolában, huszonakárhány gyerekkel...le a kalappal a pedagógusok előtt, akik egy ilyet végig visznek. :)
    Ehhez képest nekem sokkal könnyebb dolgom volt.

    VálaszTörlés
  5. Adri, mi is nagyon örültünk nektek! Szép nap volt, élmény az enyémeknek is. :)

    VálaszTörlés
  6. Eszter, köszi, javítottam! Email is megy!

    VálaszTörlés