2013. június 24., hétfő

The Very Hungry Caterpillar - Tábor :)

Huh, nagyon meglepődtem, hogy ilyen sokan jelentkeztetek, remélem, senki sem fogja megbánni! :)

Honnan is jött az ötlet, hogy megnyissuk a kapukat, és együtt töltsünk egy hetet?

Mivel az én gyerekeim itthon tanulnak, nagyon fontos küldetésnek érzem, hogy kortárs gyerek-közösségben is megtalálják a helyüket, így évek óta szervezek tábort, melynek színhelye a mi családi házunk. Tehát a tábor valóban megrendezésre kerül, minden egyes játék, ötlet, feladat, amit megkaptok olyan, ami kiállta a gyerekek próbáját.
Arra gondoltam, sok anyuka dolgát megkönnyítené, ha nem kellene kitalálnia, rajzokat, kártáykat, lapbook-ot gyártania, hanem készen kapna egy programjavaslatot, amit éppen elég kivitelezni egy-két-három-négy kisgyerek mellett. Szóval, ha már csokorba gyűjtöttem mindent, akkor miért ne osszam meg másokkal is?



A jövő héten kezdjük a készülődést, közreadok egy bevásárlólistát, hogy minden kéznél legyen az adott napra.

Vasárnap este kezdődik majd élesben a program ismertetése, és minden este (6 óra körül) megkapjátok a másnapi programot. 

Örülök, ha sikerül mindent elkészíteni, de természetesen semmi semmi sem kötelező, bátran szabjátok át a saját, illetve gyermekeitek igényeire.

A kapcsolattartás formáján sokat gondolkoztam, végül egy zárt facebook csoport mellett döntöttem. 
Személyes kapcsolatokat szeretnék, valódi, húsvér emberekkel, és ennek illúzióját leginkább a facebook tudja megalapozni.

Szeretném, ha kérdezni tudnánk egymástól, ha mindenki választ is kapna a kérdéseire, ha megmutatnátok, egy-egy program hogyan sikerült, mi volt a nehéz benne, elég érthető volt-e a leírása, mi tetszett a legjobban a gyerekeiteknek, stb, stb.

Természetesen itt a blogon is beszámolok majd minden napról, de itt csak fényképek jelennek majd meg, a nyomtatható anyagok, és sok apró ötlet, ami érdekessé tesz egy tábort már nem. 

A tábor anyaga az én saját szellemi tulajdonom, ezek felhasználását csak családi körben engedélyezem. Iskolában, óvodában, másik táborban, csoportban, stb való felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges!

Természetesen a nem saját anyagok forrását mindig megjelölöm, ezek olyan ingyenes anyagok, melyek tovább adhatók a forrás megjelölésével. 

Ami a könyvet illeti, sajnos nem kaptam választ a forgalmazótól, és gyanítom, hogy már nem is fogok. :(((
Azt gondoltam pedig, hogy érdemes lenne foglalkoznia kb. 50-100 megrendeléssel...de ha nem, hát nem.
Így viszont mindenkinek magának kell beszereznie. Bár az interneten több helyen is olvasható, letölthető a könyv, mégis azt gondolom, érdemes kézbe vehető példányt beszerezni belőle. Gyerekek számára a kézbevehetőség még nagyon fontos! 
ITT találtam lehetőségeket a megvásárlásra.

Végül a jelentkezés után a második lépés:

Jelölj be ismerősnek a facebook-on, 
(Sárosdi Virág) mert csak ezt követően tudlak hozzáadni a zárt csoporthoz!
A zárt csoportban senki más nem látja majd a posztokat, csak a csoport tagjai.
Természetesen a csoportból bármikor szabadon kiléphetsz. Nade miért tennéd? :)

46 megjegyzés:

  1. Kedves Virág!

    Bejelöltelek ismerősként, remélem megtalálsz (M. Gizella Anna). :))

    Hol lehet a könyvet letölteni? Van lehetőségem kinyomtatni, bár nem tudom, hogy ez a mód tartalmaz-e képeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, két Sárosdi Virágot találtam. Az egyiknél nincsen fotó.... A fotósat jelöltem be. :))

      Törlés
  2. Nagyon klassz meg minden, engem az erdekelne, h a csak csaladi felhasznalast hogyan tudod ellenorizni? Tehat ha Kovacs Gizi ovono bejelenetkezik es egy hetig a baratod feszbukon es esetleg van neki egy alkalmas koru gyereke is, de utana kijelentkezik (es nem latod mar mit csinal fb-on) es a kovetkezo hettol csinalja az ehes hernyos programot a fizetos csanajaban vagy akarhol, arrol te hogyan fogsz tudni?
    Meg hat ugye a program vki mas szellemi termekere epul, ugyan te nem penzert arulod a tiedet, de nem tudom, milyen jogdijszabalyozasok vonatkoznak ilyesmire.
    Tenyleg nem kekeckedesbol, csak engem mindig a marginalis problemak erdekeltek jobban. A 14 evesemmel amugysem vagyok alany ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsi, az anyagokért nem kérek pénzt senkitől. :) Nem az eredeti grafikákat használom fel. :) Csupán az egyszer már megvásárolt könyvet olvassuk el közösen. A felolvasásért nem szedek belépődíjat. Így nekem nincs jogdíj fizetési kötelezettségem.
      Ami másokat illet, az az ő dolguk, én ezzel nem foglalkozom. Kiderülhet sokféleképpen. Kicsi a világ. :) Egyszer valaki a fb-on írt nekem, és mutatta, milyen klassz lapbook-ot csinált a fia az osztállyal. Hát mit ad az ég, pont az általam készített Egri csillagok lapbook volt, amit a magyar tanár megvásárolt, majd kinyomtatott 27 példányban, és elkészítették az osztállyal. Persze biztos van olyan is, amikor nem derül ki a dolog...

      Törlés
  3. Kedves Virág és akik még könyvbeszerzésen gondolkodtok - Szerintem a könyv mellé érdemes a CD-t is megvenni, a Libra könyvesboltban diákigazolványra 15% kedvezményt adnak. Itt a link a könyv+CD-hez: http://www.nyelvkonyvbolt.hu/hu/aruhaz/idegen-nyelvu-konyvek/gyerekkonyv/the-very-hungry-caterpillar-book-with-audio-cd-detail

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Az interneten a youtube-on fenn van a mese, mi azt szoktuk nézni/hallgatni.
      http://www.youtube.com/watch?v=vkYmvxP0AJI

      Törlés
  4. Persze, tudom, h te ingyen csinalod ezt (kalap le, meg a blog elott is) csak engem ugy altalaban erdekelnek ezek a dolgok.
    Csori magyartanar, legalabb egyszer valami klasszat is csinaltak a gyerekei :P Gondolod, az iskola adott volna neki penzt, h 27 peldanyban vegye meg a lapbookodat? Muhaha
    Keresned kellene egy kiadot sztem (mondom ezt ugy h meg mindig nem ertem igazan mijaza lapbook... :) )

    VálaszTörlés
  5. Zsuzsi, itt nem arról van szó, hogy csóri-e a magyartanár, és az iskola adott-e pénzt, vagy sem. Volt, aki vette a bátorságot, és írt nekem, mielőtt nekikezdett a munkának az osztályával. Szerintem ez így tisztességes.

    VálaszTörlés
  6. Én már annyira várom :) Viszont az nem baj, hogy én csinálom majd meg a feladatokat? Mert a lányom még csak most lesz kettő, aktív gyerek, de ennyire azért nem :D Meg én még dolgozok is azon a héten vizsgáztatás meg minden, de este minden feladatot behozok, ígérem :) Tök szupi lesz, még a könyvet meg kell vennem akkor. Bejelöltelek a fb-on. És köszönöm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Millus, sok sikert a nálad vizsgázóknak! Itt azért nem lesz vizsgáztatás, csak annyit szeretnék, hogy azok jöjjenek, akik nem csupán a fiók mélyének szeretnek gyűjtögetni, hanem valóban részt vesznek :) Szeretném látni, életképes-e egy ilyen kezdeményezés. :)

      Törlés
    2. Szerintem tuti életképes, megkockáztatom, hogy még fizetnének is érte emberek, bár nyilván ezt te látod jobban, én csak drukkolok, hogy bejöjjön. Ez a lapbook is nagyon szupi találmány, már rajongok értük :D Annyi kreativitás van nálad, amiből sztem sokan erőt és ihletet merítünk, és köszönjük!

      Törlés
  7. Bejelöltelek! (és jól meglepődtem mennyi közös ismerőst találtam)
    Vera

    VálaszTörlés
  8. Kedves Virág!
    Nagyon jó ötletnek találom a FB-csoportot. Köszönöm még egyszer a szervezést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök. :) Kicsit féltem, hogy sokakat megrettent a dolog, de előnye is van. Sok-sok névtelenről kiderül, hogy tényleg létező ember! :))))

      Törlés
  9. Kedves Virág!
    Lecsúsztam a jelentkezésről, de bejelöltelek Facebookon, még csatlakozhatok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze! A jelentkezést azért kértem, hogy lássam, kb hányan leszünk majd:)

      Törlés
  10. Kedves Virág,
    én is csak most láttam a tábor ötletét (zugolvasó:), szeretnék csatlakozni, bejelöllek facebookon.
    A telhetetlen hernyócskát kapta a lánykám egy éves születésnapjára ajándékba :)
    A tábor időpontjában az anyósomnál leszünk a két gyerekkel (majd 5 éves fiam, és 2,5 lányom), legalább lesz mivel elfoglalni őket, ha már megunták a nagyinál található játékokat!

    VálaszTörlés
  11. Én is bejelöltelek a facebook-on :)
    Orsolya

    VálaszTörlés
  12. Kedves Virág! Szeretnénk mi is jelentkezni a táborodba. Bejelöltelek az fb-n.

    VálaszTörlés
  13. Kedves Virág! Szeretnénk mi is jelentkezni a táborodba. Bejelöltelek az fb-n.

    VálaszTörlés
  14. Kedves Virág!
    Bejelöltelek és már nagyon várjuk a tábort!
    Üdv: Melinda

    VálaszTörlés
  15. Kedves Virag! Mennek meg en is! Bejeloltelek az fb-n. Halas koszonettel: Zita V.

    VálaszTörlés
  16. Kedves Virág! Én is bejelöltelek facebookon. Ott Miklós Éva vagyok, itt pedig sevike. Már számolom "hányat kell aludni " míg indul a tábor.

    VálaszTörlés
  17. Kedves Virág! Mi is csatlakoznánk! Köszönettel minden eddigi szuprt ötletért: Kállaiék

    VálaszTörlés
  18. Kedves Virág! Bevallom, én eddig teljesen jól megvoltam a FB nélkül... most akkor kénytelen leszek regisztrálni?! (Tudom, őskövület vagyok...)
    Üdv: Mariann és a lányok

    VálaszTörlés
  19. Kedves Virág!

    Én sem vagyok fenn a FB-on, de nagyon szeretnék részt venni a táborban! Van erre olyan megoldás, hogy ne kelljen regisztrálni?

    Szilvi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szilvi, a blogon is lesznek beszámolók minden napról. :)

      Törlés
  20. Kedves Virág!

    Én sem vagyok fenn a FB-on, de én is nagyon szeretnék ezen a táboron részt venni. (Nagyon nem szeretnék regisztrálni az FB-re.)
    Tudsz javasolni valamit erre a problémára?

    köszönettel:
    Anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anna, minden nap lesz beszámoló a blogon is :)

      Törlés
  21. Kedves Virág!

    Én nem vagyok facebook tag, ennek több oka is van. Nem is szeretnék felkerülni oda, ha ez az egyetlen mód, hogy részt vehessünk a táborban, akkor sajnos kimaradunk... :((((

    Ágnes

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ágnes, sajnos nem tudok minden igénynek megfelelni.
      Én is idegenkedtem a fb használatától, aztán megszerettem. Hatékonyan, gyorsan lehet kommunikálni, meg tudok osztani rajta fényképeket, fájlokat, és nem utolsó sorban nem "névtelenül" kommunikálunk egymással, hanem felvállalva az arcunkat. Nekem ez is fontos szempont volt.
      Mindenkit sajnálok, aki elvei miatt kimarad, de megértem, és elfogadom a döntést. Mondjuk mást úgysem tehetnék :)

      Törlés
  22. Kedves Virág!

    Angolt tanítok egy kis iskolában; végigcsináltam az osztályaimmal egy tucat kapcsolódó feladatot; még a 6. osztályosok is élvezték.

    hasonlóan népszerű volt a szerző "The Grouchy Ladybug" című könyve.

    A határidőről lecsúsztam; de azért jelöllek.

    Gratulálok a bloghoz! Judit

    VálaszTörlés
  23. Kedves Virág!
    Nagy örömmel veszünk részt a táborban, a facebookon jelöltelek már.
    A párom és én könyvekkel foglakozunk és arra gondoltam, meg tudnánk kérdezni/mozgatni a kapcsolatainkat, hátha sikerül beszerezni a könyvet olcsóbban. Ha sikerülne, kb 30% körüli engedményre lehet számítani.
    Az idő rövidsége miatt gyorsan kellene dönteni, hogy a héten ez lebonyolódhasson. Ha a válasz igen, a budapestiek (és akiknek még megfelel) az antikváriumunkban átvhetnék a könyvet a Kálvin térnél.
    Lexi

    VálaszTörlés
  24. Ezt a könyvet az egyik kis franciásommal mi is megcsináltuk,imádta készíteni,sokáig használtuk,nagyon hasznos szórakozásnak bizonyult.

    VálaszTörlés
  25. Kedves Virág!
    Régi zugolvasód vagyok, ha nem késő még jelentkeznénk a táborra, a facebookon jelöltelek.
    Ilona

    VálaszTörlés
  26. Kedves Virág!
    Mi sajnos lemaradtunk a tábori határidőről (elutaztunk, most volt időm visszaolvasni)
    Kérdésem, hogy lehet-e még jelentkeznünk a táborra? Ha igen este csinálok egy facebook-fiókot, mert nekünk még nincs, de ezért hajlandó vagyok::::::::::
    Várom válaszodat Judit
    levianya@freemail.hu

    VálaszTörlés
  27. Kedves Virág!
    Mi is szeretnénk jelentkezni a taborra.
    Köszönjük a lehetőséget!
    Mónika és Vivien (4 éves)

    VálaszTörlés
  28. Szia Virág!
    Danival (5 éves) mi is szeretnénk jelentkezni a táborra. Bocsi, hogy ilyen későn, csak most olvastam...
    Mi már ismerősök vagyunk a FB-on. Légyszi, engem is adj hozzá a zárt csoporthoz, ha még lehet csatlakozni.
    Nagyon köszönöm és már nagyon várjuk a tábort! :)
    Lázár Szilvi
    szilvilazar@gmail.com

    VálaszTörlés
  29. Kedves Virág!

    Zugolvasóként Én is lecsúsztam a jelentkezésről, de szeretnénk mi is csatlakozni, ha még lehet. Bejelöllek a Facebookon. Nagyon köszönöm, és az eddigi ötleteket is!!! :)
    L. Zsuzsa és 3 gyerkőc

    VálaszTörlés
  30. Kedves Virág!
    Én is csak megkésve hallottam a táborról, szeretnénk csatlakozni. Facebookon jelöltelek.
    Kovács Edina és a 3 fiú

    VálaszTörlés
  31. Szia!
    Szeretnék én is csatlakozni, remélem még nem késo, a facebookon bejelöltelek. Köszönöm a lehetöséget!
    Kata

    VálaszTörlés
  32. Kedves Virág,
    szeretnék én is csatlakozni, remélem nincs még későn. FB-n megjelöltelek.
    Köszönöm a lehetőséget,
    Linda

    VálaszTörlés
  33. Kedves Virág,

    mi is csatlakoznánk. Bejelöltek az FB-on.
    Klári és Szonja

    VálaszTörlés
  34. Köszönöm az együtt töltött hetet! Sokat tanultam Tőled, a többiektől! Felnézek Rád, Rátok!

    Gizus

    VálaszTörlés