2011. augusztus 27., szombat

Gumicukor házilag

Az elkészítést ezen a linken találod:
http://gyereketeto.hu/konyha/gumicukor-hazilag



9 megjegyzés:

  1. Nagyon régóta keresek gumicukorra házi megoldást. Jamie Oliver egyszer aszalt gyümölcsből készített de akkor még nem voltam anya és annyira nem érdekelt. Most pedig hiába kutatok az aktuális rész után. :-(
    A lényeg, kérlek valami támpontot írj, kb mennyi léhez mennyi zselatint használtál? A por zselatin volt vagy valami más kiszerelés? Csak szájbarágósan. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Szia Virág!
    Mindig nagy rajongója voltam a Majd csinálok ilyet otthon rovatodnak. Az lenne a kérdésem, hogy a régi 8 éhes száj blog receptjeit lehet-e valahol olvasni, mert például a kakukkfüves köptető receptje, a házi chips, mályvacukor, a sütik nagyon érdekelnének. Most csak felsoroltam párat, ami eszembe jutott, de a többit is egytől egyig szívesen olvasnám újra. Ha ez technikailag kivitelezhetetlen, vagy egyéb akadálya van, akkor megelégszem a köptető receptjével is.:))
    Köszönöm szépen.
    Márti:)

    VálaszTörlés
  3. Márti, a kakukkfüvest itt találod:
    http://gyereketeto.blogspot.com/2010/09/kakukkfuves-szirupforte-valtozat.html
    A többit elküldöm neked mailben este. :)

    VálaszTörlés
  4. Emili! Megpróbálok pontos adatokat írni, de részemről egyelőre kísérlet volt, ami éppen jól sikerült, próbálom összeszedni, mitől sült el jól! :)))
    Kb két merőkanál levet szedtem ki a lábosból. Zselatin lapot használtam, a csomagoláson leírtak alapján készítettem el. Ott fél liter folyadékot ír, ez azért kevesebb volt, szerintem 4 dl lehetett. A som pektintartalma igen magas, ez is lehetett a siker egyik titka. Ha éppen nem ilyen gyümölcsből készíted, akkor még pektint lehet mesterségesen hozzákeverni.

    VálaszTörlés
  5. Lennék a gyereked :)))

    pepita

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen , Virág! :)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm Virág! Majd a sablon alapján kísérletezek. Nálunk a gyakoribb gyümölcsök (alma, körte, szőlő stb.) jobban fogynak. A leírás alapján egész kedvet kaptam, nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
  8. Én Stahl receptje alapján készítettem egyet:

    http://csupamoka2.blogspot.com/2011/06/hazi-gumicukor.html

    VálaszTörlés