2011. április 22., péntek

Lapbooksuli - 3.rész

Tegnap megkezdődött a nagyobbjainknak is a tavaszi szünet, ezzel feje tetejére álltak az itthoni nyugodt, hármasban töltött napjaink. Ráadásul Luca nekiállt, hogy kifesse a lányszobát...persze hová tudnak kipakolni...igen, a nappali közepére. :))) Nesze neked, húsvéti nagytakarítás. Cserébe, emelem a kalapomat...Luca kifestette, együtt bepakoltak, átrendezték. Csuda csini lett! 
Én viszont vérszemet kaptam, úgyhogy nyári szünet elején a fiúk is megcsinálják ám!
Visszatérve a lapbookra, azért folytattuk a készítést.
A fontosabb eseményeket beszéltük át: az utolsó vacsorát, Júdás árulását, a keresztrefeszítést.
A tervezésnél fontos eldönteni, hogy egy-egy kis füzetkébe hány információt szeretnétek beleírni. Ettől függ ugyanis, hogy milyen kis füzetet érdemes kiválasztani.
Az utolsó vacsorához én négy dolgot tartottam fontosnak, ezért választottam olyan formát, ahol négyféle információt tudunk beírni.


Sokat gondolkoztam a képen, és végül Soma kedvéért a legós mellett döntöttem. Ennek egyéb okai is vannak, de ezekről majd később. :)
Eredeti méretben letölthető innen.
Az árulásról sokat beszélgettünk, gyakoroltuk az átváltásokat. Ha valakinek kisebb gyerekei vannak, érdemes játékpénzt készíteni kartonból, alufóliával bevonni, és lehet vele számolgatni. Ezekhez találsz itt kis zsebeket. Remélem, bejön az oldal. :)
Jézus elárulásához tartozó sablont letöltheted innen.
A keresztrefeszítéshez kereszt alakú füzetkét készítettem, rajta egy rajzzal. Ezt akár elkészítheti maga a gyerek is, nálunk így készült.
Letöltheted erről a linkről. Ha ti is inkább rajzoltok, akkor csak az üres keresztet használd. Mi több keresztet összefűztünk, és ide írtuk be a halálakor történt jeleket is.

Ha van kedved fordítani, vagy a gyerekeid már elég jól tudnak angolul, töltsd le ezt az ingyenes lapbook-ot.
Sokan írtátok, hogy még kicsik a gyerekeitek, nektek érdemes itt körülnéznetek.

5 megjegyzés:

 1. Kedves Virág!
  Én is élvezettel olvasom a sorozatot, bár azok közé tartozom, akiknek kicsi gyerekük van, az enyém 3 éves múlt. Pont emiatt szeretném a segítségedet kérni... ötletem sincs, hogy adhatnám át egy ennyi idősnek a Húsvét lényegét... Van Mesélő Bibliánk, meg nyilván elmesélhetem neki a történetet saját szavaimmal, de hálás lennék, ha megosztanád, Te hogy csináltad, amikor ilyen kicsik voltak még a gyerekeid :) Előre is nagyon köszi! Zsu

  VálaszTörlés
 2. Sok sok áldást a hétvégére is!

  VálaszTörlés
 3. Zsu, a legtöbb és a legjobb, amit tehetsz egy ilyen pici gyerekkel, mint a tiéd is, amit teszel is...saját szavaidban hihetetlen erő, és a legtöbb szépség van. :)
  Nem lerázni akarom a kérdésedet magamról, ne hidd...egyszerűen így gondolom jónak...én is így csináltam. A legjobb az lenne, ha sokáig elegek lennénk a gyerekeinknek. Sajnos a mi hiányosságunk, hogy egy idő után könyvekhez kell nyúlnunk. Hálát adok azért, hogy vannak könyvek, nálunk okosabb emberek, akiktől mi is tanulhatunk.
  Kreatívhit, köszönöm, hogy gondoltál ránk. :)

  VálaszTörlés
 4. Szia Virág!

  Végre vettem a bátorságot és egy húsvéti saját készítésű 3D-s memóriajátékkal nyilvánossá teszem a blogomat. Ha van kedved nézz be hozzám!

  http://csupamoka2.blogspot.com/

  Üdv:
  Mariann

  VálaszTörlés
 5. Kedves Virág!

  Nagyon sok remek ötletet kaptam Tőled a húsvéti készületekre. Hálás köszönet érte!
  Áldott húsvétot kívánok az egész családnak:

  Enikő

  VálaszTörlés