2010. december 9., csütörtök

Rózsaszínben pompázó havas fonalgömb - húúúha!


Régóta szeretném megköszönni nektek azt a sok-sok segítséget, amit nekem adtok. Hihetetlen, mennyi érdekes linket, ötletet osztottatok már meg velem, amit azóta is lelkesen használok/használunk!
Legutóbb Márti papírszívecskéit osztottam meg veletek, most pedig Pepita ötlete alapján készült díszünket mutatom meg nektek. Az eredetit elolvashatjátok a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólások között.
Sajnos nem volt itthon feláldozható fehér fonalam, ezért a próba ilyen cukorszínű gyönyörűségből készült. De folyamatban van a fehér fonal beszerzése, és meg fogom mutatni, abból milyen csodálatos lesz!


A technika nagyon egyszerű. Végy egy lufit, nálunk szerencsére a Mikulás hozott Somának 100 db-ot. (még van 1-2...). Fújd fel! Tekerd körbe fonallal. Kend be a fonalat alaposan vízüveggel. Festékboltban kapható, 1 liter 300 Ft. Ehhez én alig 15 ml-t használtam fel. Utána akaszd fel valahová, ahol módja van lecsepegni, száradni. Vigyázat, mert a vízüveg ragad! Mi a kazánszobában a cipőmosó fölé lógattuk, amit előtte kibéleltem újságpapírral. 
Hagyd egy napig száradni!
(Mivel addig cipőt mosni sem tudtunk, most az előszobát is takarítom)
Így néz ki, mikor megszáradt.


A lufit kipukkasztottam, ez a művelet egyben alkalmas gyerekek reggeli ébresztésére is. :)
Már csak ki kell operálni a lufimaradékot, és készen van.
Mi most fellógattuk az adventi díszek mellé. Alig várom, hogy fehér gömbökre cserélhessük.

3 megjegyzés:

  1. Ugye? És amíg rátekerik a fonalat, minimum negyed óra csend és béke. :)

    VálaszTörlés
  2. Sikerült! És milyen szép lett!

    pepita

    VálaszTörlés