Évek óta nem vásárolok szaloncukrot. Mivel Zsombor volt legkitartóbb rajongóm és segítőm ebben, így már tavaly reá hagyományoztam a feladatot.
Idén igazi karácsonyi cukrászmesterré avattuk. :)
Marcipános szaloncukor hozzávalók:
mandula (legjobb a szeletelt)
kristálycukor
mazsola és egyéb aszalt gyümölcsök
folyadék: víz is lehet, de narancslé, sűrű limonádé avagy vodka az ideális
csokoládé a bevonáshoz
A mandulaszeletekkel összedaráljuk a kristálycukrot, fele-fele arányban.
Egy másik tálban botmixer segítségével a mazsolát és az aszalt gyümölcsöket összeturmixoljuk a folyadékkal.
(1 kg mandulához 250 gr mazsola, 1 csomag aldis kandírozott narancs fogyott el, és kb 1 dl narancslé)
A kettőt összekeverjük. Rudat sodrunk belőle, és felszeleteljük. A rúd formálásánál használhatunk porcukrot, ha nagyon ragadna.
Tepsire, sütőpapírra tesszük őket, majd bevonjuk csokoládéval. A csokimáz kihűlése után csomagolhatjuk.
Tavaly vásároltam szaloncukor csomagolópapírt, én ebbe tettem.
Ötletes csomagolásokat találhatsz ITT!
Kedves Virág!
VálaszTörlésÉn is évek óta próbálkozom szaloncukorral itthon, de a csokimáz nem nagyon sikerül. Te hogy csinálod? És milyen csokiból?
Köszi,
Klára
Kedves Klári!
VálaszTörlésÉn a Cora márkájú 70%-os csokit használom, azzal nagyon jól tudok dolgozni. Mindenki másra esküszik, olvastam már Szerencsit is. Lehet, hogy azt könnyebb beszerezni.
Egy táblához 2 evőkanál olajat adok, ettől szép fényes lesz.
Semmi hacacáré, egy lábosban kislángon (3-as fokozat a 9-ből kerámialapos tűzhelyen)olvasztom.
Minden cukrot belemerítek, sütőpapírra teszem, és kb 1 óra alatt köt meg idebennt.
Ha tudom figyelni a macskákat, akkor kiteszem a teraszra. :) Ott gyorsabban köt.
Kedves Virág! Hol találtál ilyen szaloncukor papírt? Tavaly óta én is magam csinálom a szaloncukrot, de nem csomagoltam be. De jövőre jó lenne, ha lenne.
VálaszTörlésKlára! Én lidl-s 70 %-os csokival dolgozom, nem teszek hozzá semmit.
Áldot karácsonyt neked és családodnak!
Gabi
Kedves Virág!
VálaszTörlésBoldog, békés karácsonyt kívánok neked és családodnak! Hajni
Kedves Virág!
VálaszTörlésKöszönöm a leírást, a kókuszos más egészen jól sikerült.
Gabi neked is köszönöm, ki fogom próbálni azt is.
Boldog új évet az egész családnak!
Klára